Així és el projecte per construir 250 habitatges a Pla del Vinyet

Dels 250 habitatges, l'Ajuntament de Sant Cugat en destinarà uns 92 a la protecció oficial

El Ple Municipal de Sant Cugat del Vallès haurà fer l'aprovació provisional que permetrà la construcció de 250 habitatges en sis blocs de pisos en una parcel·la entre l'avinguda de Torre Blanca i Pla del Vinyet. És una operació que busca també la protecció d'una parcel·la urbanitzable de 43 hectàrees al barri de Can Cortés, a Collserola; ja que es compensa els propietaris amb habitatges en el solar situat entre els Cinemes i l'Europa. Si s'aprova provisionalment, l'expedient passarà a la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat fer l'aprovació definitiva.

D'aquests 250 pisos, 68 seran del mercat lliure i els construiran els Jesuites, propietaris dels terrenys; i 182 habitatges els edificarà l’Ajuntament de Sant Cugat a través de Promusa. La meitat dels pisos de promoció municipal es dedicaran a l’habitatge de protecció oficial (92) i la resta (90) serviran per compensar els propietaris de les parcel·les del barri de can Cortés i d'altres operacions urbanístiques. A més, al mig de la parcel·la quedarà un espai verd lliure de 6.800 metres quadrats que, en un futur, també podria acollir un equipament públic.

A banda dels Jesuïtes i dels propietaris de Can Cortés, també es compensarà el propietari d'un solar urbanitzable al carrer de Pahissa, a l'Eixample, que l'Ajuntament de Sant Cugat vol preservar i convertir en un espai públic pel barri. Tots els nous habitatges seran construïts per l'empresa municipal Promusa.

habitatges construccio torre blanca sant cugat

La zona emmarcada en vermell és on es construiran els habitatges. Tres blocs a banda i banda d'una nova zona verda.

Preservar Collserola

Així, en aquesta parcel·la de l'avinguda del Pla del Vinyet de gairebé 20.000 metres quadrats es construiran sis blocs de planta baixa més quatre pisos, excepte un que serà de planta baixa més tres. Al centre de la parcel·la es construirà una espai enjardinat públic de gairebé 7.000 metres quadrats.

"És un projecte coherent amb la política de model de ciutat d'evitar el creixement cap a Collserola", ha argumentat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Puigdomènech. A més, també ha destacat el guany en habitatge públic de lloguer.

mapa torreblanca nous habitatges sant cugat

Vista de satèl·lit de la parcel·la de Torre Blanca on s'edificarà FOTO: Google Maps

 

Nous espai verd

L'Ajuntament de Sant Cugat aprofitarà el mateix tràmit urbanístic per quedar-se amb una finca privada del carrer de Pahissa, al barri de l'Eixample, que conté un arbre monumental, una alzina. Els propietaris de la finca seran compensats amb nous habitatges de l'avinguda del Pla del Vinyet, amb un valor fixat en el milió d'euros. La compensació als propietaris a Can Cortés es va valorar en onze milions d'euros, tot i que no es pagarà amb diners, sinó amb els nous pisos.

Puigdomènech ha destacat que aquest sector de l'Eixample no conté cap espai públic obert i ha valorat positivament l'obertura d'aquest "petit parc" que tindrà 827 metres quadrats.

La parcel·la del carrer de Pahisa que es quedarà l'Ajuntament, a la dreta FOTO: Google

La parcel·la del carrer de Pahisa que es quedarà l'Ajuntament, a la dreta FOTO: Google

Més informació
 
Comentaris

Destaquem