Sant Cugat rebutja el trasllat a la ciutat del jesuïta denunciat per abusos sexuals

La moció, presentada d'urgència per ERC-MES, ha esdevingut institucional durant la celebració del ple municipal del mes de març

Sant Cugat del Vallès ha mostrat el seu suport als infants i adolescents víctimes d'abusos sexuals practicats per membres de l'església catòlica, i el seu rebuig a aquest fet durant la celebració del ple municipal aquest dilluns, 18 de març. Ho ha fet a proposta d'ERC-MES, qui ha proposat una moció d'urgència al respecte que ha esdevingut institucional.

 

D'aquesta manera, el consistori ha mostrat la màxima solidaritat i tot el suport a les víctimes de pederàstia i pedofília, condemnant qualsevol mena d'abús sexual, així com ha rebutjat la connivència de les altes estructures eclesiàstiques que ha encobert i intentat silenciar els casos d'abusos sexuals a infants i adolescents.

Una moció que arriba després que un pare de la congregació dels Jesuïtes, denunciat per abusos sexuals, hagi estat traslladat a Sant Cugat. És per això que el consistori ha rebutjat la decisió de translladar-lo a Sant Cugat, així com ha apuntat que s'exigirà a l'Església Catòlica que no toleri l'abús sexual a menors i garanteixi que els seus espais siguin espais segurs per a la infància.

També s'instarà al Congrés dels Diputats i al Senat per tal que en els delictes d'abús sexual i agressió sexual contra persones menors el període de temps durant el qual se suspèn el còmput dels terminis de prescripció s'ampliï fins que la víctima faci els trenta anys d'edat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem