La plaça de Pere Planes de la Floresta es dirà plaça de Miquel Olivella

És una iniciativa sorgida dels veïns de la Floresta

L'Ajuntament de Sant Cugat canviarà el nom de la plaça de Pere Planes a la Floresta per plaça de Miquel Olivella. És una proposta nascuda a partir d'una petició de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, que volen reconèixer aquest metge florestà que es va dedicar a atendre casa per casa a molts florestans durant dècades. Així ho va explicar el president del Consell de barri, Ramon Piqué, el passat 15 de setembre, alhora que va recordar que Pere Planes ja té un carrer al seu nom.

Ramon Piqué va explicar que el doctor Olivella va ser un veí de la Floresta que mai va deixar d'atendre cap veí del barri, fos qui fos. Els més grans el recorden anant caminant a tot arreu, a qualsevol hora, per ajudar als pacients, visquessin on visquessin. Un metge dels d'abans, que tenia una gran relació amb els veïns, que ara el volen homenatjar amb un nom d'una plaça. Fins i tot anava caminant fins a les Planes per atendre planencs que requerien dels seus serveis. 

La plaça de Pere Planes és una de les principals de la Floresta, però actualment és més una intersecció de carrers amb vehicles que no pas un punt de trobada i comunitat pels veïns. Tot i això, amb el projecte de remodelació de places de l'Ajuntament de Sant Cugat, els veïns han format part d'un procés de participació per redefinir aquest espai amb l'objectiu de prioritzar la presència de vianants, nens i florestans en general; enlloc de ser un pas de només de trànsit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem