La segona fase de vianantització de l'av. Cerdanyola acabarà a principis del 2023

L’Ajuntament de Sant Cugat ha presentat en un acte institucional el projecte bàsic de la 2a fase de vianantització de l’avinguda de Cerdanyola

La segona fase de les obres de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola començarà durant la segona meitat del 2022, tal com ja es va anunciar en el consell de barri de Centre Est, i es preveu que estigui acabada el mes de febrer del 2023, ja que la durada de les obres serà de 7 mesos. 

Presentació del projecte bàsic

De fet, el projecte bàsic de l'obra ja està enllestit -el projecte executiu estarà al setembre-, i s'ha presentat als veïns del barri del Monestir-Sant Francesc en un acte institucional, el dijous 10 de juny. "Som en l'inici del projecte, i això anirà més enllà amb una comissió de seguiment", ha explicat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, que també ha destacat que l'Ajuntament tractarà que les molèsties mentre durin les obres siguin les mínimes possibles. "Serà una veritable avinguda, no només pel barri, també per la ciutat", ha sentenciat l'alcaldessa.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, en la presentació del projecte. FOTO: Ferran Mitjà

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, en la presentació del projecte. FOTO: Ferran Mitjà

El tinent d'alcaldia d'Economia i Hisenda, Pere Soler, ha afirmat que "aquesta transformació és molt important per aquest Govern", i ha destacat el paper que han jugat els veïns perquè la vianantització de la zona s'hagi fet realitat. Pel que fa a aspectes de mobilitat de transport urbà i de recollida d'escombraries a la zona, Soler ha explicat que són qüestions que encara estan per determinar, i que s'aniran treballant a mesura que avanci el projecte.

El tinent d'alcaldia, Pere Soler, en la presentació del projecte. FOTO: Ferran Mitjà

El tinent d'alcaldia, Pere Soler, en la presentació del projecte. FOTO: Ferran Mitjà

En l'inici de l'acte s'ha projectat un breu vídeo comparant l'abans i el després del tram de l'avinguda de Cerdanyola que ja ha estat vianantitzat, i hi ha hagut una petita actuació musical a càrrec de l'Aula de So..

 

 

Continuitat a la primera fase

Aquesta segona fase contempla una remodelació del tram de carrer entre el carrer de Borrell i el passeig de Torre Blanca, i com la primera, anirà a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb un cost d'1,5 milions d'euros. "L'avinguda de Cerdanyola és un carrer correcte, però volem una millora, la volem convertir en una zona de vianants", ha explicat Joan Alba, tècnic de l'AMB, que ha afegit: "Volem potenciar el comerç".

Alba ha assegurat que "els mediterranis necessitem viure al carrer", argumentant que la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola va en aquesta direcció: "És un eix vertebrador del centre de la ciutat". En aquest sentit, el projecte pretén fer el carrer més ampli i més accessible, col·locant el paviment al mateix nivell. L'objectiu principal és fomentar l'ús de l'espai públic i potenciar les activitats al carrer. A més, com ja es va fer en la primera fase, es renovarà la xarxa del clavegueram i se soterrarà el cablejat elèctric.

Així, es preveu que a principis del 2023, el tram de l'avinguda de Cerdanyola que comprèn des del carrer de Borrell fins a la plaça de l'U d'octubre sigui ja per als vianants.

Una 50a de veïns han escoltat la presentació del projecte. FOTO: Ferran Mitjà

Una 50a de veïns han escoltat la presentació del projecte. FOTO: Ferran Mitjà

Els veïns i els comerciants, contents amb la 1a fase

La primera fase de la vianantització va finalitzar el mes de febrer del 2020, i es va executar entre el carrer de Montserrat i el passeig de Torre Blanca, amb un pressupost de prop d'1,1 milions d'euros. Tant veïns com comerciants de la zona valoren positivament l'actuació més d'un any després de l'acabament de les obres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem