La Mirada segueix endavant adaptada a l’entorn natural

L'Ajuntament creu compatible la construcció de l'escola amb el parc

L’Ajuntament està enllestint els informes tècnics necessaris per aprovar al ple de novembre el planejament del nou edifici de l’escola La Mirada al parc del bosc de Volpelleres. Segons ha pogut saber el TOT, l’informe del departament de Parc i Jardins de l’Ajuntament determina que el projecte constructiu i la parcel·la on es construirà l’edifici fan que sigui compatible l’escola amb el parc.

D’aquesta manera, el parc del Bosc de Volpelleres mantindrà els seus valors ambientals i no es perdrà quantitat d’arbres ni extensió. Així, es plantarà, com a mínim, el mateix nombre d’arbres que s’hagin de talar (aproximadament uns 60 pins) en un espai del parc on actualment no hi ha pràcticament arbres. A més a més, també es trasplantaran tots els roures (10), alzines (1) i la resta d’arbusts i arbres petits (70).

L’indret del parc que guanyarà tots aquests arbres serà restaurat per l’AMB -seguint els mateixos criteris i valors ambientals que ha desenvolupat al conjunt d’aquest entorn- i esdevindrà una nova porta d’entrada al parc. Això també permetrà una ampliació del circuit de passeig actual.

L’Ajuntament va descartar construir el centre on ara hi ha els mòduls o bé a la masia de Can Canyameres. D’una banda això retardaria més les obres i de l’altre perquè la masia està destinada a ser un centre cívic i la Generalitat no preveu convertir en escoles edifici rehabilitats.

Retard en la construcció

L’Ajuntament es va veure obligat a impulsar modificacions urbanístiques que van endarrerir la construcció de l’escola, ja que l’espai previst inicialment estava afectat per la franja de protecció de la via de la Renfe i Protecció Civil no va donar l’aprovació del projecte. Actualment, l’escola està ubicada amb mòduls prefabricats dividits en dos espais al Parc de la Guineu i al costat de l’escola l’Olivera.

Recollida de signatures

La plataforma SOS Bosc de Volpelleres ha engegat una recollida de signatures a través del portal change.org, sota el títol Salvem el bosc de Volpelleres de Sant Cugat del Vallès’, amb l’objectiu de protestar contra el projecte de construcció de l’Escola La Mirada dins del bosc.

Més info: Recullen signatures contra la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem