El nou carrer d'Anselm Clavé: plataforma única i restricció als vehicles de motor

L'actuació tindrà un cost de gairebé 900.000 euros i servirà per transformar l'entorn de La Unió

El carrer d'Anselm Clavé, entre la plaça del Doctor Galtés i l'avinguda de Rius i Taulet, es convertirà en una via per a vianants de plataforma única i amb restriccions pels vehicles a motor. El govern municipal de Sant Cugat ha aprovat el projecte inicial de l'actuació, que té per objectiu donar prioritat al vianant al centre de la ciutat i transformar l'entorn del remodelat Teatre La Unió. El pressupost previst del projecte és de gairebé 900.000 euros. 

Actualment, el carrer d'Anselm Clavé compta amb una calçada central i voreres a banda i banda, que en molts moments es veuen limitades per la presència d'arbres, escocells i altres elements de mobiliari urbà. Amb la plataforma única, es dotaria l'espai de molta més comoditat i accessibilitat pels vianants. Amb la reforma, es plantaran nous arbres i bancs i es canviarà la il·luminació actual. 

 
Captura de pantalla 2021 09 06 a las 10.20.30

Estat actual del carrer d'Anselm Clavé FOTO: Google Maps

Pel que fa al trànsit motoritzat, en el tram entre la plaça del Doctor Galtés fins al carrer de Cristòfol Colom (just després de La Unió) quedarà restringit exclusivament als veïns, vehicles de serveis i d'emergència. També s'eliminaran els aparcaments. El control es farà amb una càmera de seguretat. Entre el carrer de Cristòfol Colom i l'avinguda de Rius i Taulet, la via seguirà sent de plataforma única però es permetrà el pas dels vehicles que arribin des del carrer de Colom.

Una vegada aprovat el projecte inicial, la ciutadania pot presentar al·legacions al document. Hi ha termini fins al 17 de setembre. Si no se'n presenta cap, el projecte quedarà aprovat definitivament sense la necessitat de cap altre tràmit.

Captura de pantalla 2021 09 06 a las 10.00.08

Imatge virtual del projecte de vianantizació del carrer d'Anselm Clavé FOTO: Ajuntament

 
Comentaris

Destaquem