Ragull Centre o Ca n'Ametller, apostes per augmentar l'habitatge assequible de Sant Cugat

Actualment Sant Cugat compta amb un 2,3% d'habitatge de lloguer assequible i el seu objectiu és arribar al 10% el 2030

L'Ajuntament de Sant Cugat ha revisat els projectes actuals i de futur en l'àmbit d'habitatge, els quals estan recollits en el Pla d'Habitatge Assequible 2030, el dilluns 27 de març a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès. L'objectiu d'aquest pla és incrementar l'habitatge assequible de Sant Cugat amb promocions ja finalitzades (com les Casetes dels Mestres de La Floresta o la del carrer de Jeroni Pujades), les quals ja estaven projectades de l'anterior mandat, o d'altres encara per executar (com Ragull Centre o Ca n'Ametller).

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), ha destacat que l'objectiu de l'Ajuntament és arribar al 2030 amb un 10% d'habitatge assequible: "En el seu moment vam trobar necessari constatar l'evidència que hi ha molta gent que ha de marxar de Sant Cugat perquè no pot assumir el preu. El nostre repte ara és fer un pas endavant i és per això que seguim amb el Pla d'Habitatge Assequible 2030, amb l'objectiu de tenir el 2030 un 10% d'habitatge assequible. Tot això implica un consens dels agents polítics i de la societat civil que estem treballant en ell. La problemàtica de l'habitatge és global i Sant Cugat ha de ser un referent en l'habitatge assequible, abanderant solucions". En aquests moments, dels 33.119 habitatges amb els quals compta el municipi, un 2,3% en són d'habitatge assequible (501 de PROMUSA, 175 de propietat privada i 89 en la borsa d'habitatges privats). D'altra banda, dels 1.198 de venda construïts per PROMUSA, hi ha 409 que són de dret indefinit a tanteig.

És per això, que el tinent d'alcaldia d'Habitatge, Francesc Duch (ERC), ha explicat que s'estan buscant alternatives assequibles que vagin més enllà de la necessitat de construir: "Després de fer una radiografia de la ciutat per definir uns criteris urbanístics, estem treballant per avançar amb altres fórmules d'habitatge assequible, més enllà de les que implica la construcció. Si volem arribar a la fita del 10% d'habitatge assequible, necessitem recursos d'altres administracions, d'agents privats i de cooperatives per abraçar el problema".

Durant aquest mandat, l'Ajuntament ha entregat 158 habitatges assequibles: 60 pertanyents a la promoció del carrer de Jeroni Pujades, 58 de privats en la promoció de carrer de Benet Moixó, 29 de recuperats a tanteig i retracte i 11 de les Casetes dels Mestres de La Floresta. A més, l'Ajuntament ha assenyalat els diferents projectes amb els quals s'està treballant per ampliar l'oferta d'habitatge assequible.

Entre els projectes que provenen de sols privats, en destaca el projecte de Ragull Centre, en la rambla del Torrent del Xandri 14, el qual comptarà amb 52 habitatges de protecció pública i 30 dotacionals. Altres dels terrenys amb els quals està treballant l'Ajuntament és a Villa Argentina (passeig d'Olabarria), aprofitant un 30% del sòl per habitatge públic, el Jardi de les Fades (avinguda Pere Planas), també amb 30% per habitatge públic, o un terreny dels Jesuïtes(l'avinguda del Pla del Vinyet).

D'altra banda, i en el cas d'aquells terrenys que són propietat municipal, destaca el gran projecte del futur barri de Ca n'Ametller, amb un 50% d'habitatge assequible. A més, l'Ajuntament esà treballant també amb terrenys al carrer de l'Andana, en el carrer de Villà, en el carrer de Puig de Rimila i el carrer de Santjonistes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem