Reclamen la retirada del conveni de Ragull Centre

La plataforma Aturem Ragull Centre està recollint signatures contra el projecte

La plataforma Aturem Ragull Centre ha reclamat la retirada del conveni entre l'Ajuntament de Sant Cugat i Ferrer, que ha de permetre la construcció d'aquesta nova centralitat als límits del barri de Sant Francesc-Monestir. Així, sol·licita "refer el diàleg ciutadà en favor de l’habitatge públic i amb predisposició al consens". Mentrestant, continuen amb la recollida de signatures en comerços del barri.

Més info: Veïnat i comerciants del barri de Sant Francesc s'oposen al Ragull Centre

El col·lectiu, que s'oposa al projecte per la magnitud dels edificis, l'impacte paisatgístic i les possibles conseqüències pel comerç; reitera que el conveni no respon a "un interès públic". Per això, demanava tenir accés a l'informe econòmic que acrediti aquest interès.

Amb tot, Aturem Ragull Centre celebra que l'Ajuntament s'obri a allargar el termini de presentació d'al·legacions al conveni. "Si això passa, serà el primer pas en la direcció correcta. El segon pas, el fonamental, és si existeix l’informe econòmic", expliquen en un comunicat. L'entitat està tramitant al·legacions de la ciutadania al projecte.

Més info: Duch, sobre el Ragull Centre: "Des del primer dia hem dit que l'alçada no és l'important"

Si, com sembla, no hi ha un informe econòmic que acrediti l’interès públic del conveni presentat per Ferrer Internacional, s’hauria de retirar", assegura la plataforma. En aquest sentit, considera que l'Ajuntament farà el "ridícul davant de la Generalitat" quan l'expedient passi a l'administració catalana per l'aprovació definitiva.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem