Recullen signatures per mantenir l'avinguda de Cerdanyola tal com està

El Pla Estratègic del Barri del Monestir-Sant Francesc, que inclou, entre altres, la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, es va aprovar inicialment al ple municipal de novembre

L'Associació de Comerciants del barri de Sant Francesc-Monestir ha posat en marxa una recollida de signatures, a través de Change.org, per demanar a l'Ajuntament que mantingui l'actual configuració de la via, tot i la seva reforma. 

El president de l'entitat, Toni Gual, ha explicat al TOT Sant Cugat que ha demanat el projecte de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola al Consistori en més d'una ocasió, per veure ben bé en què consistia aquest. Tot i això, assegura no haver rebut mai informació al respecte. 

El projecte de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola forma part del Pla Estratègic del Barri del Monestir-Sant Francesc. Aquest preveu una inversió de més de 10 milions d'euros en 61 actuacions fins al 2023 i el Ple municipal el va aprovar, de manera inicial, el mes de novembre

La setmana passada, segons detalla Gual, va tenir lloc la primera reunió amb el Consistori per parlar sobre el projecte. En aquest sentit, el president dels comerciants del barri ha afirmat que "no enprendrem cap acció fins que no hi hagi cap projecte en ferm, ara es tracta d'un pre-projecte". 

Tot i així, l'entitat ja ha posat en marxa la recollida de signatures per tal que el Consistori els tingui en compte a l'hora de dissenyar el projecte final i executar-lo. 

En aquest cas, Toni Gual ha recordat que "volem que el barri del Monestir sigui la porta d'entrada, no el carreró de darrere de Sant Cugat". I és que amb el projecte que els han mostrat, els comerciants temen que el barri quedi apartat si s'eliminen les places d'aparcament o es treu el pas dels autobusos de línia de l'avinguda de Cerdanyola, entre altres.  

Per això mateix la petició demana, que no es converteixin les places d'aparcament en zona verda; que no es treguin els contenidors soterrats i es faci recollida porta a porta, que no es prohibeixi el pas de vehicles a l'avinguda de Cerdanyola i que no es converteixi l'avinguda de Cerdanyola en una zona de luxe.

El Pla de Barri Monestir- Sant Francesc

El pla estratègic neix del procés participatiu entre els veïns del barri que es va desenvolupar durant el 2016.

El pla divideix les 61 actuacions en sis àmbits diferenciats: mobilitat, equipaments, espai públic, cohesió social i cultura, habitatge i comerç. La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, l'amfiteatre dels Jardins del Vallès o noves promocions d'habitatge públic són alguns dels projectes descrits.

La creació de nous aparcaments i de més carrils bici, l'arranjament de les pistes de Sant Francesc, que es retrassa fins al 2019, la promoció del comerç o el suport a la Xarxa d'Entitats del barri de Monestir-Sant Francesc són altres propostes recollides en el pla estratègic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem