El Pla del Barri del Monestir, amb una inversió de 10 milions, tira endavant

Un total de 61 actuacions, entre les que hi ha la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola

El Pla Estratègic del Barri del Monestir-Sant Francesc, que preveu una inversió de més de deu milions d'euros en 61 actuacions fins al 2023, ha fet un pas més. El Ple Municipal ha fet una primera aprovació al document, que entre altres projectes preveu la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola.

El pla estratègic neix del procés participatiu entre els veïns del barri que es va desenvolupar durant el 2016 i el comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha destacat que els objectius són "reforçar la centralitat del barri, potenciar la qualitat urbana i espai públic, fomentar la cohesió i integrar el barri al centre de la ciutat".

"No és una declaració d'intencions, és una calendarització de les actuacions i de la implicació econòmica", ha afirmat Puigdomènech, que n'ha assegurat la "viabilitat econòmica".

El pla divideix les 61 actuacions en sis àmbits diferenciats: mobilitat, equipaments, espai públic, cohesió social i cultura, habitatge i comerç. La vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, l'amfiteatre dels Jardins del Vallès o noves promocions d'habitatge públic són alguns dels projectes descrits.

La creació de nous aparcaments i de més carrils bici, l'arranjament de les pistes de Sant Francesc, que es retrassa fins al 2019, la promoció del comerç o el suport a la Xarxa d'Entitats del barri de Monestir-Sant Francesc són altres propostes recullides en el pla estratègic.

Aportacions

El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez ha destacat que és un pla "complet" i que ha comptat amb "complicitat" dels veïns. Tot i això, ha criticat que "sembla una carta als reis" i ha afirmat que no es pot garantir que s'acabaran fent totes les actuacions. En el mateix sentit s'ha expressat Ramon Gutiérrez d'ICV-EUiA: "Molts plans es queden pel camí i no es compleixen algunes coses. Estem segurs que les entitats del barri faran molt seguiment i pressió". En aquest sentit, Joan Puigdomènech ha insistit que "no és un brindis al sol".

Per la seva banda, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha destacat la importància dels veïns en el procés i en engegar tot el projecte. "Anem tard, però ho considerem un principi positiu", ha apuntat.

Pel què fa a contingut, des d'Esquerra han demanat una major intervenció a la plaça del Coll i ICV-EUiA ha posat damunt la taula la necessitat de disposar d'un espai més gran i de referència cultural i social al barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem