Rentada de cara al voltant de la masia de Can Canyameres

S'hi ha fet una zona enjardinada i un parc infantil, i queda pendent el projecte d'horts urbans i una zona d'esbarjo per a gossos

L'Ajuntament ja ha finalitzat els treballs de condicionament dels solars municipals que hi ha l'entorn de la masia de Can Canyameres, un espai que té una extensió aproximada d'11.500 metres quadrats. En concret s'ha enjardinat bona part de l'extensió, s'han plantat 150 arbres i s'ha habilitat un espai de jocs infantils. També s'hi ha construït un sorral, una tanca perimetral i s'hi ha posat mobiliari propi d'un parc (bancs, papereres, etc.).

El projecte es completa amb dues actuacions més que encara estan pendents. D'una banda està previst que es faci un espai de socialització per a gossos, i de l'altra, s'ha reservat un espai per a horts urbans, que encara s'ha de concretar. El terreny està delimitat pel carrer de Pere Calders pel nord, l'avinguda Can Canyameres i l'avinguda de Can Bellet. El projecte ha tingut un cost total de 210.384 euros.

Nova fórmula de gestió dels horts urbans

El projecte d'horts urbans, pendent. FOTO: Artur Ribera

D'acord amb el projecte, hi haurà un total de 19 parcel·les de 50 metres quadrats per a horts. Tal com a explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, la idea és que aquests horts siguin gestionats per una entitat o associació, preferentment l'Associació de Veïns de Volpelleres: "Creiem que és una manera més àgil de gestió i a més dóna vida a una associació. D'alguna manera vindria a ser un hort urbà de barri".

El regidor ha explicat però que no hi ha una data concreta de quan es posaran en marxa els horts: "De moment estem a l'espera que l'AAVV pugui concretar com ho gestionaria. Nosaltres estem molt interessats".

La masia, tapiada

La masia de Can Canyameres romandrà tapiada. FOTO: Artur Ribera

De moment, la masia de Can Canyameres està tapiada a l'espera de què en un futur se li pugui donar un ús. El fet que estigui aturada la seva rehabilitació és degut al fet que l'Ajuntament no es pot fer càrrec en aquests moments de la inversió que es necessita per habilitar-la. De totes maneres, l'edifici ha estat endreçat externament perquè no desentoni amb la zona enjardinada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem