Sant Cugat supera el penúltim escull per preservar Torre Negra

El govern de Sant Cugat defensa que els propietaris de Torre Negra no tenen dret a indemnització

La preservació de l'àmbit de Torre Negra de Sant Cugat ha superat de manera oficial el penúltim escull. El Ple Municipal ha donat compte de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va rebutjar el recurs de l'Associació de Propietaris de Torre Negra contra la modificació urbanística que va permetre convertir l'àrea en zona no urbanitzable. 

Més info: Nova victòria judicial de l'Ajuntament de Sant Cugat en la protecció de Torre Negra

La llarga batalla judicial de l'Ajuntament de Sant Cugat i els propietaris és cada vegada més a prop d'acabar. Actualment, només queda pendent el recurs de cassació al Tribunal Suprem que va interposar Josel, l'empresa del grup Núñez i Navarro. 

"El procés judicial per preservar Torre Negra segueix avançant en bona direcció", ha assenyalat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que havia afegit: "Estem més a prop de finalitzar aquest procés llarg i dur després de tants anys de lluita". La justícia havia tumbat les dues primeres modificacions urbanístiques per preservar Torre Negra. La tercera modificació, aprovada definitivament el 2019, està comptant amb l'aval judicial. 

Més info: Cronologia del conflicte de Torre Negra

Nous capítols de Torre Negra

Tot i això, Francesc Duch ja va avisar que hi haurà "nous capítols" en la perservació de Torre Negra. Un d'ells és la demanda que prepara l'Associació de Propietaris per reclamar una compensació milionària. L'entitat entén que l'Ajuntament té la potestat per decidir si es construeix o no, però que tenen dret a una indemnització ja que anteriorment eren terrenys urbanitzables. Parlen de més de 200 milions d'euros.

Més info: Propietaris de Torre Negra reclamaran una compensació milionària a l'Ajuntament

"És no urbanitzable perquè l’Ajuntament vol, no perquè tingui cap qüestió rellevant o natural per no ser edificable", explicava el seu president, Pere Feliu. Així, consideren que han de rebre una compensació, ja que aquests terrenys eren urbanitzables. A més, denuncien els "més de vint anys de litigis" en els quals l'Ajuntament ha intentat argumentar que no es podia edificar pels valors naturals. 

Francesc Duch: "Entenem que no hem de pagar res"

Des del govern municipal, Francesc Duch considera que no hi ha dret a cap indemnització: "Entenem que no hem de pagar res". L'única possibilitat que contempla és la d'adquirir els terrenys, però sempre amb el preu de sol no urbanitzable. Una possible adquisició que no es plantegen i que, arribat al moment, haurien de valorar.

"Si hi ha judicis, haurem de fer-hi front i defensar els interessos municipals", va insistir el tinent d'alcaldia, que va assegurar que si s'obre una negociació, seuran a la taula. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem