Nova victòria judicial de l'Ajuntament de Sant Cugat en la protecció de Torre Negra

La justícia avala l'actuació de l'Ajuntament de Sant Cugat en denegar la construcció d'habitatges a Torre Negra

L'Ajuntament de Sant Cugat ha sumat una nova victòria judicial en la protecció d'àmbit de Torre Negra. Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avalés la modificació urbanística que ha convertit les 165 hectàrees del sector en sòl no urbanitzable, ara la justícia ha validat la denegació del projecte de construcció d'habitatges que va presentar l'Associació de Propietaris.

"El procediment judicial de Torre Negra avança i en molt bona direcció, amb totes les resolucions a favor de l'Ajuntament", ha destacat el tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, tot i reconèixer que és un procés molt "complex". A més, ha destacat que de les quatre vies judicials obertes, ja n'hi ha tres resoltes a favor del Consistori. 

Des de Junts per Sant Cugat, el regidor Joan Puigdomènech ha celebrat la decisió: "És una lluita de fa molt temps, que va comptar amb la unanimitat de tot el Consistori. És una molt bona notícia per la ciutat."

Més info: Pas gairebé definitiu per evitar la construcció a Torre Negra

El juliol de 2018, dies després que s'aprovés el tràmit urbanístic per convertir Torre Negra en sòl no urbanitzable, el Ple Municipal de Sant Cugat va rebutjar el programa d'actuació urbanística que l'Associació de Propietaris de Torre Negra havia presentat per la construcció d'habitatges a la zona. L'entitat va recórrer la decisió municipal. Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat per bona l'actuació del Consistori en una sentència en ferm. 

Més info: Sant Cugat denega la construcció de més de 3.000 pisos a Torre Negra

En el seu moment, el llavors tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Joan Puigdomènech, va detallar que el projecte contemplava la construcció de més de 3.000 habitatges a l'àmbit de Torre Negra. Una xifra que han negat reiteradament des de l'Associació de Propietaris, com explicava el seu president, Pere Feliu, al TOT: "És fals que haguem proposat fer 3.000 habitatges, la nostra proposta sempre era de mínims".

Sigui com sigui, l'Ajuntament ha obtingut un nou aval judicial a la seva estratègia de protecció de l'àmbit de Torre Negra. Però encara queda camí a recórrer i un dels punts importants serà la demanda de l'Associació de Propietaris de Torre Negra per rebre una compensació econòmica milionària per no haver pogut construir en uns terrenys que eren urbanitzables. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem