Sol i Aire reivindica la regularització urbanística del barri

Els veïns es mostren esperançats i creuen que es podrà garantir l'equilibri entre les edificacions i la preservació de l'entorn natural

El veïnat de Sol i Aire ha reivindicat que seguirà treballant per la regularització urbanística del barri. El pla especial de Collserola estaleix que s'ha de "garantir el retorn del sòl a les condicions naturals anteriors a la construcció de les edificacions i la seva extinció". Tot i això, l'Associació de Veïns es mostra satisfet perquè el document reconeix el barri com un espai de regulació especial. "Estem satisfets", destaca l'entitat, destacant que aquesta regulació especial "com figura urbanística per a encabir i protegir un barri històric amb més de 80 anys d’existència".

Més info: Sol i Aire i Mas Fortuny no es regularitzaran

"Fa molts anys que Sol i Aire, des del punt de vista urbanístic, s’hauria d’haver regularitzat. Així s’ha estat fent en els darrers 20 anys amb altres barris que estan ubicats, com nosaltres, a Collserola (Les Planes, Can Cortés...). Ara ha arribat el moment d’assolir aquesta realitat també per a Sol i Aire", reclamen els veïns. En aquest sentit, el conseller de Territori, Damià Calvet, va apuntar que el barri no es podrà legalitzar. Sol i Aire compta amb una seixantena de cases on viuen 130 persones, ubicat al mig de Collserola i fora d'ordenació urbanística.

Un barri implicat en la cura de la natura

Ara és l'Ajuntament de Sant Cugat qui haurà d'elaborar un programa d'actuació. "El repte està en com l’Ajuntament garanteix l’equilibri entre la consolidació del nucli urbà i la preservació de l’entorn en el que està ubicat", emfatitza l'Associació de Veïns. En aquest sentit, reivindiquen la protecció del medi ambient que ha caracteritzat Sol i Aire els últims anys, amb exemples com el Grup de Autoprotecció i el Grup de Natura. A més, agraeixen el suport que han rebut de tots els grups municipals de Sant Cugat i del conseller de Territori.

Així, parlen d'un "nucli ben integrat en l'entorn natural, en una concepció de l'urbanisme que supera antics prejudicis per centrar-se en el paper positiu de realitats com la nostra".

Veïns de Sol i Aire: "Estem esperançats"

Sobre el fet que el pla especial estableixi que s'ha de garantir el retorn del sòl a la situació anterior a les edificacions, el veïnat assenyala: "El redactat manté la idea de retornar el sol a la condició anterior a l'edificació, però es garanteix també que en la definició del programa d'actuació hi participin els residents. Aquest pot ser un mecanisme per articular les nostres propostes de manera efectiva".

"Som conscients de que encara tenim molta feina per endavant, però estem esperançats", conclouen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem