SOS Bosc Volpelleres es concentra durant el ple: "Com es compensarà la pèrdua de bosc?"

Xavier Bona ha intervingut en l'audiència pública de setembre

SOS Bosc Volpelleres s'ha concentrat a l'exterior de l'ajuntament durant el ple municipal de setembre, com fan cada dilluns des de fa unes setmanes. Avui, coincidint amb la sessió mensual d'audiència pública, Xavier Bona s'ha dirigit al govern en nom del col·lectiu.

Més info: Les entitats en contra de la construcció de La Mirada al bosc es concentraran cada dilluns

"Com es compensarà la destrucció del bosc, la pèrdua de l'ecosistema?", ha aclamat Bona. "Caldria massa temps per a que la natura recuperés. Es generaria un deute temporal i en emissions de carboni massa elevat per arribar als objectius del 2030".

Bona ha tornat a reivindicar que hi ha alternatives per ubicar el nou edifici de La Mirada, una escola que fa anys que està en barracons. "Esteu jugant amb la nostra salut", ha lamentat.

Més info: VÍDEO: L'AFA La Mirada denuncia a xarxes que el seu pati s'inunda quan plou

Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge ha apuntat que les dades del manifest de Bona "no eren correcte" i ha especificat que els metres quadrats impactats "són menors" i ha defensat els projectes que s'estan construint per "preservar i fins i tot millorar la connectivitat ecològica d'aquest àmbit". Un d'ells és un trasplantament "de gairebé totes les espècies vegetals d'aquest indret", un altre consisteix a "restaurar tot l'espai que va quedar després de la tala al voltant de l'INS Leonardo da Vinci". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem