El Suprem obre la porta a una indemnització a Àlex Corretja pel cas de la Costa del Golf

L'Ajuntament de Sant Cugat ja va haver de pagar 600.000 euros a un veí que havia denunciat les llicències concedides a Corretja per la construcció d'una casa unifamiliar

El Tribunal Suprem ha obert la porta a què l'Ajuntament de Sant Cugat indemnitzi Àlex Corretja pel cas de la Costa del Golf, on el Consistori va concedir dues llicències a l'extenista per construir una casa i que després van ser anul·lades per la justícia. L'esportista va portar el cas als tribunals per reclamar una indemnització, ja que considerava que havia estat perjudicat per tot el procés judicial que havia viscut i les ordres de demolició de l'habitatge, que no s'han executat mai. 

Els fets es remunten al 2001, quan l'Ajuntament de Sant Cugat va donar permís per unir dues parcel·les i executar les obres del xalet. Un veí va portar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va ordenar la demolició de l'habitatge el 2006. Tot i això, el Consistori va arribar a un acord extrajudicial amb el demandant per aturar el procés judicial, a canvi que l'Ajuntament li pagués una indemnització de 600.000 euros. Paral·lelament, es va tramitar una nova modificació urbanística per legalitzar l'edificació, que també es va anul·lar anys més tard.

Més info: L'Ajuntament pagarà 600.000 euros per una llicència urbanística dubtosa

La Costa del Golf és una urbanització de xalets que es va construir a l'inici de l'Arrabassada, entre finals dels 90 i principis dels 2000, i que va aixecar polèmica i el rebuig d'entitats ecologistes com la Plataforma Cívica para la Defensa de Torre Negra.

Una possible indemnització

Tot i que l'ordre de demolició no es va arribar a executar mai, Àlex Corretja va demandar l'Ajuntament de Sant Cugat per danys patrimonials, morals i per devaluació de l'habitatge. Així, denunciava els perjudicis de conviure amb la possibilitat que s'enderroqués casa seva. Per aquest fet, reclamava 400.000 euros.

Inicialment, la justícia no li va donar la raó, ja que entenia la causa havia prescrit perquè la primera llicència era de 2001. L'esportista va recórrer fins al Tribunal Suprem, que ha ordenat retornar el procés a un jutjat contenciós de Barcelona perquè estudiï la possible indemnització per l'extennista i que hauria d'assumir l'Ajuntament de Sant Cugat pels perjudicis causats. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem