L'Ajuntament pagarà 600.000 euros per una llicència urbanística dubtosa

El litigi es remunta al 2001, quan l'Ajuntament va donar un permís d'obres al carrer del Pi d'en Xandri amb Sant Adjutori i uns veïns van interposar una demanda

L'Ajuntament haurà de pagar 600.000 euros d'indemnització a uns veïns de la Costa del Golf que van interposar una demanda per una llicència d'obres atorgada a la parcel·la del costat per construir una casa unifamiliar al carrer del Pi d'en Xandri, número 2-4. La xifra surt després d'un acord extrajudicial entre l'Ajuntament i l'altra part, que s'ha avingut a parar el procés judicial que havia engegat, i així el consistori no haurà d'enderrocar la construcció, mesura que, segons ha confirmat el consistori, podria arribar a tenir un cost de 6 milions d'euros per a les arques municipals. 

Llicència de l'any 2001

La llicència per a la construcció de la casa unifamiliar es va aprovar el 2 d'abril del 2001 per un decret d'alcaldia. A partir d'aquí, la família Aubareda-Dalmau va interposar una demanda contra l'Ajuntament, que va ser desestimada pel jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona. Tot i així es va interposar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va ser acceptat el 20 de juliol del 2006. D'aquesta manera la llicència d'obres va quedar anul·lada i s'havia de procedir a l'enderrocament de la construcció del carrer del Pi d'en Xandri.



El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha dit que "acata la sentència però el deixa perplex", i ha defensat "la bona fe i l'honorabilitat dels serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament".



Malgrat la sentència no recurrible del TSJC, l'Ajuntament va al·legar la impossibilitat de poder tirar endavant la decisió judicial. Una interlocutòria del 29 de juliol del 2011 acceptava la posició consistorial, però Aubareda-Dalmau va tornar a apel·lar la decisió. Tot i això el recurs està suspès. És en aquest punt en el qual el procés judicial s'ha parat, gràcies a la signatura de l'acord. 

Es crearà una comissió informativa

El grup municipal d'ERC-MES ha decidit entrar una moció d'urgència al ple municipal d'aquest mes de juliol per tal de crear una comissió d'informació sobre aquest tema. La posada en marxa de la comissió ha estat aprovada per unanimitat. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem