Valldoreix descarta recórrer a la immatriculació de la Parròquia de Sant Cebrià

Fa uns mesos l'EMD va encarregar un estudi per estudiar com s'havia fet la immatriculació per part de l'església dels terrenys de la Parròquia de Sant Cebrià

L'EMD de Valldoreix no lluitarà per invalidar la immatriculació per part de l'església dels terrenys limítrofs a la Parròquia de Sant Cebrià, després d'haver encarregat un estudi per avaluar com s'havia fet aquesta immatriculació. En observar que "no existeixen motius per considerar incorrecta la inscripció a favor de la Parròquia de Sant Cebrià", Valldoreix no recorrerà aquest tràmit. Tot plegat després que s'hagi aprovat una moció a la Junta de Veïns del mes de març en la qual també es reconeix "la labor que desenvolupa la Parròquia de Sant Cebrià en la conservació del patrimoni històric de Valldoreix".

Cal destacar que la qüestió es remunta al mes de desembre del 2020, quan l'EMD va aprovar una moció presentada per ERC-MES i la CUP per tal d'engegar aquest estudi i mostrar-se en contra de les immatriculacions.

 

Més info: L'EMD estudiarà si la immatriculació de la Parròquia de Sant Cebrià és correcte

Un estudi "històric però no jurídic"

La vocal de Ciutadans, Ana Cano, ha afirmat que "la moció que va presentar ERC-MES i la CUP era un atropellament", i ha agraït també la tasca de la Parròquia de Sant Cebrià en la preservació del patrimoni de Valldoreix. Susanna Casta ha felicitat la tasca de l'historiador Juanjo Cortés en la realització de l'estudi. Un estudi que, segons el vocal de la CUP, Ferran Margineda, no és motiu suficient com per "presentar una moció que aclareixi res", i ha defensat que "el dubte era si Sant Cebrià estava immatriculat correctament o no".

El vocal d'ERC-MES, Lluch Cahís, ha assegurat que "amb aquesta moció, el Govern vol tancar la carpeta abans d'hora", i ha apuntat que "sembla que el Govern vulgui redimir-se amb l'església". Cahís ha explicat també que l'estudi "és un informe històric i no jurídic", i ha afegit que "és pertinent un informe jurídic" i ha sentenciat: "Cal indagar més".

 
Comentaris

Destaquem