Veïns de les Planes proposen la solució al seu aïllament

L'aïllament afecta un total de 14 parcel·les situades al passatge de les Aigües de Sabadell

Diversos veïns del passatge de les Aigües de Sabadell han proposat a l'Ajuntament un projecte de millora per tal de solucionar el seu aïllament.

I és que aquests, per tal d'accedir al seu carrer, han de passar per sota un pont dels Ferrocarrils de la Generalitat molt estret. Es tracta d'un pont pel qual no passen ni dotacions de Bombers ni ambulàncies, ni camions de les escombraries. 

El passatge de les Aigües de Sabadell forma part del sector de Can Borrull, una zona que, després de molts anys, està previst que comencin les obres d'urbanització durant el primer trimestre del 2017. Aquestes contemplen la urbanització de tot aquest sector de les Planes, que afecta un total de 62 parcel·les. 

El fet però, és que tot i que el passatge de les Aigües de Sabadell es troba en aquesta zona, l'Ajuntament no té previst efectuar cap actuació durant el procés d'urbanització de Can Borrulll. El motiu, tal com apunten fonts municipals és perquè "aquest passatge ja està urbanitzat i compta amb tots els serveis".

Però els veïns no ho veuen així, i és que tal com destaquen, el fet de no tenir una entrada i una sortida, el passatge de les Aigües de Sabadell és un 'cul de sac', els pot portar problemes en situacions de risc que calgui evacuar la zona o sigui necessària l'atenció mèdica a domicili.

Per això mateix, el veí Àngel Garcia demana "adaptar la zona a la normativa, que diu que on hi ha nuclis urbans aïllats que estan envoltats de zones boscoses i amb un accés precari, han de tenir una entrada i una sortida".

Una solcuió pendent d'estudiar

Principi del passatge de les Aigües de Sabadell FOTO: Artur Ribera

La problemàtica de l'accés a aquest passatge s'ha tractat en diverses reunions entre totes les bandes implicades, per tal de trobar la solució més adient.

En aquest cas, segons recorda Garcia, en una de les reunions entre els responsables dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l'Ajuntament, es va proposar com a possible solució ampliar el pont, fet al qual FGC no s'hi va oposar, sempre i quan les despeses anessin a càrrec de l'Ajuntament. Però, segons Àngel Garcia, l'Ajuntament no va accedir a tenir aquesta despesa.

Ara, els veïns proposen el que creuen la solució més viable. Es tracta de crear una pista forestal o camí d'un recorregut aproximat de 700 metres que connecti l'avinguda de Can Borrull amb el passatge de les Aigües de Sabadell.

Aquesta opció, segons els veïns, "no tindria un gran impacte sobre el medi ambient, ja que travessaria per una zona en la qual la vegetació no és molt frondosa, a causa de l'incendi dels anys 90".

Garcia ha fet arribar aquesta proposta a tots els grups polítics en el ple municipal de setembre, celebrat aquest dilluns 19 de setembre.

En aquest aspecte i donant resposta a la petició d'Àngel Garcia, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, es va comprometre, públicament, a estudiar i treballar per trobar-hi una solució.

Aquesta mateixa setmana l'Ajuntament s'ha reunit amb Àngel Garcia per tal d'avaluar les possibilitats de tirar endavant la seva proposta o ampliar el pont dels ferrocarrils.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem