Les obres d’urbanització de Can Borrull s’iniciaran el 2017

L'aportació veïnal dels veïns s'ha reduït a 178.000 euros, lluny dels 830.000 inicialment pressupostats

L’Ajuntament ha fixat com a data d’inici de les obres d’urbanització del sector de Can Borrull en el primer trimestre de 2017. En una reunió mantinguda amb els veïns de Can Borrull el passat 25 de febrer, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Damià Calvet, va anunciar la data explicant que aquesta demora es produeix per poder atendre les modificacions que s’han introduït en el projecte. Una de les més importants és el fet que l’Ajuntament assumeix els costos de les expropiacions de les zones verdes, fet que implica una modificació urbanística.

 

“Aquest 2016 estarem treballant en la modificació del projecte i dels instruments de gestió del Pla de Millora Urbana (PMU). També en la licitació i adjudicació de les obres”. Segons Calvet hi haurà dues fases: “En la primera fase ja es podrà treballar en l’efectiva reforma de la carretera. Mentrestant es faran les modificacions urbanístiques que calen perquè en una segona fase es tanqui tot el projecte”.

Què aportaran els veïns

Una altra de les qüestions que més preocupa els veïns és l’aportació que haurà de fer cadascun per tirar endavant el projecte. Segons estima l’Ajuntament, després de fer les modificacions pertinents, l’aportació veïnal serà de 178.000 euros, lluny dels 830.000 euros que inicialment estaven pressupostats. Això és degut al fet que d’aquesta quantitat s’han de restar al voltant de 400.000 euros del fons de lliure disposició i a l’estimació d’una previsible baixa en l’adjudicació de les obres, del voltant d’un 30%. En total hi ha a Can Borrull 62 parcel·les afectades.

El projecte d’urbanització, a banda de suposar una millora urbana del barri, implicarà sobretot la legalització de les cases que estaven fora d’ordenació. El projecte es finança entre la Diputació –que arrenjarà la carretera– l’Ajuntament i els veïns.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem