Els veïns del turó de davant de l'estació de la Floresta tenen por que el terreny cedeixi

FGC i l'Ajuntament ja treballen per reparar una avaria que va provocar una esllavissada en el terreny i descarten que hi hagi perill d'esfondrament

Els veïns dels habitatges que hi ha en el turó del davant de l'estació d'FGC de la Floresta, el que toca amb la via que ve des de Barcelona, tenen por que el terreny pugui cedir i, en el pitjor dels casos, endur-se les cases, tal com afirma una veïna al TOT Sant Cugat. I és que segons explica la veïna, els residents van identificar un gran forat en el mur de l'andana i una gran esquerda en el mur de contenció que separa l'estació del turó on hi ha els habitatges. Uns desperfectes dels quals els veïns van alertar-se el 3 de febrer, poc després del temporal Glòria.

Tot i la preocupació veïnal, però, si bé és cert que tant l'Ajuntament com els FGC reconeixen al TOT Sant Cugat que es va produir una esllavissada del terreny, provocada per l'obturació d'un col·lector d'aigües pluvials que passa per sota del turó, expliquen que "no hi ha perill que els habitatges s'esfondrin".

Actuació dels FGC a l'estació de la Floresta. FOTO: Cedida

Actuació dels FGC a l'estació de la Floresta. FOTO: Cedida

 

Actuació "d'urgència" per "garantir que no hi hagi problemes"

Tal com explica la mateixa veïna al TOT Sant Cugat, tres dies després d'identificar els danys, el 6 de febrer, comença un desplegament de maquinàries, i els tècnics d'FGC s'adonen que el que ha provocat els desperfectes són unes filtracions d'aigua en el terreny, provinents d'aquest col·lector, que depèn l'Ajuntament. Unes tasques que provoquen que el bruc de l'habitatge de la veïna es trenqui, tal com assegura ella mateixa.

La tanca de l'habitatge de la veïna. FOTO: Cedida

La tanca de l'habitatge de la veïna. FOTO: Cedida

Cal destacar, però, que els terrenys pertanyen a Ferrocarrils i, per tant, l'actuació sobre el mateix recau sobre aquesta institució, que tal com explica l'Ajuntament, ha realitzat tasques "amb caràcter d'urgència" per millorar la canalització de l'aigua amb l'objectiu de "garantir que no hi hagi més esllavissades". En aquest sentit, els operaris han fet "un desviament provisional del col·lector", tal com assenyalen des de ferrocarrils, ja que "l'estat actual d'aquest col·lector provoca entrades d'aigua a la via, així com afectacions a la marquesina".

 

"El que estem fent a FGC, com a mesura provisional per solucionar aquesta afectació a l'estació i mentre l'Ajuntament treballa a connectar el col·lector amb l'existent al carrer de Can Llobet, és un desviament provisional del col·lector.", diuen des de Ferrocarrils, tot i que reconeixen que "aquesta mesura és provisional mentre l'Ajuntament treballa en el nou col·lector de pluvials". Per la seva banda, l'Ajuntament explica al TOT Sant Cugat que s'ocuparà de la qüestió més endavant, desviant el col·lector per fer-lo passar pel carrer del damunt (el carrer de Can Llobet) i resoldre els problemes.

El mur de contenció

La filtració d'aquest col·lector va provocar una esllavissada en el terreny, que a la vegada va provocar desperfectes en el mur de contenció que separa el turonet, on hi ha els habitatges, de l'estació de la Floresta. La veïna, però, segueix intranquil·la, ja que afirma que des de FGC li han dit que les obres per arreglar els desperfectes del mur de contenció requereixen una licitació, la qual cosa allargaria el procés.

Per la seva banda, Ferrocarrils confirma al TOT Sant Cugat que "es construirà un nou mur de formigó darrere la marquesina de la via 1 per suportar millor l'empenta de terres del talús", però no de manera imminent. "Es farà, i s'està analitzant com es farà. S'anirà veient en els pròxims mesos", expliquen.

Estat del mur de contenció que separa el turó i l'estació. FOTO: Cedida

Estat del mur de contenció que separa el turó i l'estació. FOTO: Cedida

 

 
 
Comentaris

Destaquem