El temporal Glòria deixa 200 incidències a Sant Cugat, que torna a la normalitat

Cal destacar que encara hi ha 18 incidències en el subministrament elèctric, que afecten 110 abonats

Sant Cugat dona per finalitzat el temporal Glòria al municipi, i ja ha desactivat l'alerta per pluja i l'alerta per vent, així com la suspensió de les activitats a l'aire lliure. El temporal ha colpejat el municipi des del dilluns 20 de gener fins al dijous 23 al migdia, deixant més de 200 incidències, 88 en l'arbrat (arbres i branques caigudes) i afectacions al mobiliari urbà, cablejats aeris i voladissos. A més, els ADF han hagut d'efectuar una 40a d'intervencions. Cal destacar, però, que encara hi ha 18 incidències en el subministrament elèctric actives, que afecten un total de 110 abonats.

Segons l'Ajuntament, no hi ha hagut cap ferit ni dany personal pel pas del temporal Glòria a Sant Cugat. El temps es preveu estable de cara al cap de setmana.

Arbres caiguts i altres incidències pel temporal de vent a Sant Cugat. Foto: Cedida.

 

"En general, la població no s'ha vist afectada"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha afirmat en roda de premsa que la ciutat "ha sobreviscut a aquesta tempesta d'una forma molt notable", afegint que "en general, la població no s'ha vist afectada, excepte en casos concrets". En aquest sentit, Ingla ha volgut recordar els municipis més afectats pel temporal Glòria: "Enviem tot el suport als alcaldes i les alcaldesses, i a tots els municipis del nord i del sud del país, que han estat els més castigats per aquest temporal", ha apuntat, a més d'afirmar que "les imatges del Delta costen d'oblidar".

Pel que fa al subministrament elèctric, Ingla ha afirmat que "no hi ha hagut grans incidències", però ha puntualitzat que "el barri de Sol i Aire i el barri de Mas Fortuny han estat els més afectats perquè han estat més estona sense llum", i ho al·legat al fet que la ubicació d'aquests barris complica la identificació de la ubicació de l'avaria.

Ingla ha destacat també la suspensió de les classes a l'escola Ciutat d'Alba, el dimarts 21 de gener a la tarda per un problema amb la calefacció. També hi ha hagut un episòdi d'aigua estancada en el pati de l'escola Pins del Vallès i goteres en una aula de l'escola Gerbert D'Orlhac.

Els regidors Francesc Carol (esquerra) i el regidor José Gallardo (dreta), amb l'alcaldessa. FOTO: Ferran Mitjà

Els regidors Francesc Carol (esquerra) i el regidor José Gallardo (dreta), amb l'alcaldessa. FOTO: Ferran Mitjà

170 professionals i voluntaris mobilitzats

A Sant Cugat, un total de 170 persones, entre professionals i voluntaris, han estat treballant per mitigar les afectacions del temporal Glòria: "Vull donar les gràcies de forma molt contundent als tècnics de les diferents àrees d'aquesta casa, a la Policia Local, als Mossos d'Esquadra, a Bombers, als membres de Protecció Civil, a la Brigada d'Obres, a la Creu Roja i a diferents empreses, que no són municipals però que han donat suport a l'Ajuntament", ha explicat Ingla.

  • ADF: 7
  • Manteniment d'arbrat: 24 persones d'empreses externes.
  • Manteniment de parcs i jardins: 18 persones d'empreses externes.
  • Brigada de jardineria: 4 persones.
  • Brigada d'obres: 17 persones.
  • Valoriza: 33 persones.
  • Citelum: 4 persones.
  • Policia Local: 41 persones.
  • Protecció Civil: 22 persones (10 professionals i 12 voluntaris).
  • Comunicació: 7 persones.

Encara caldran uns dies de feina

Si bé és cert que meteorològicament el temporal Glòria ja ha acabat, Ingla ha afirmat que encara "queden uns dies de feina" per, per exemple, acabar de retirar els arbres i les branques caigudes, que han estat extrets de la calçada, però no del carrer: "Hem apartat els arbres perquè no molestessin, però això ara s'ha de retirar", ha dit l'alcaldessa.

La força del vent i els litres per metre quadrat

La ratxa de vent màxima registrada per l'estació meteorològica del Meteocat ha estat de 53,6 km/h. Va ser el dilluns al voltant de les 13.30 hores. La precipitació acumulada entre dilluns i dijous a Sant Cugat ha estat de 105 litres per metre quadrat. El dimarts, amb 66 litres per metre quadrat, i la matinada de dijous, amb més de 20, han estat els dies amb més pluja.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem