Villa Felisa acollirà l'Ateneu i no el Museu de les Matemàtiques

L'Ajuntament cedeix l'ús de l'actual edifici de la Policia Local a l'entitat sancugatenca de manera indefinida

L'edifici que actualment ocupa la Policia Local, les instal·lacions de Villa Felisa, també anomenada Casa Jaumeandreu, serà gestionat per l'Ateneu Santcugatenc a qui l'Ajuntament n'ha fet cessió d'ús indefinida. Tot i això, l'Ateneu mantindrà la seva seu a la plaça de Pep Ventura.

D'aquesta manera, un cop la Policia Local es traslladi de l'avinguda de Gràcia, a la plaça de la Vila, l'edifici tindrà un ús social per als veïns del barri de l'Eixample Sud i voltants, dotant aquesta zona d'un equipament sociocultural on s'hi impartiran cursos, tallers, i activitats. Està previst que pugui començar la nova activitat al setembre vinent coincidint amb l'inici dels cursos i quan s'hagi adaptat l'espai, una adaptació que consistirà en pintar i fer algun espai més diàfan.

S'espera que en un futur, l'Ateneu entri a formar part de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP).

Museu de les Matemàtiques
Tot i que estava previst que aquest espai l'ocupés el Museu de les Matemàtiques de Catalunya, que havia d'entrar en funcionament al setembre de 2015, Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat ha assenyalat que, davant la manca de finançament per continuar amb aquest projecte, i per evitar el deteriorament de l'edifici, s'ha optat per donar-li aquest ús.
Amb tot, ha apuntat que l'espai era massa petit per acollir el Museu, i que es continua treballant per a què esdevingui una realitat.

L'Ajuntament també ha explicat que per fer realitat el Museu "cal finançament privat i a l’espera que s’aconsegueixin els recursos per la seva viabilitat econòmica, s’ha decidit buscar un nou emplaçament que reuneixi els requisits d’un museu nacional pel que fa les seves dimensions i els seus accessos per autocars d’escolars".

Què acull l'Ateneu
Ateneu acull actualment 12 entitats, grups o col·lectius: Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia, Amnistia Internacional, Comissió “Festa de Tardor”, Espai de lleure de l'Institut Trastorn Límit Fundació (Hospital General) Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Grup de jocs de rol, Grup d’estudis de Teosofia, Penya Gastronòmica Contubernio, Pipa Club Sant Cugat, Secció fotogràfica i Societat Gastronòmica del Vallès.

Resposta d'ERC
ERC i les JERC han vist amb bons ulls aquesta cessió. Ambdues formacions han apuntat que la mesura "dóna compliment a allò que una gran part del teixit associatiu ha reclamat durant molt de temps". Els republicans han lamentat que "l’equip de govern arriba tard i evidencia, una vegada més, que l’Ajuntament va a remolc en qüestions d’entitats".

Tanmateix els dos grups han vaticinat que és el moment "de posar fil a l’agulla amb l’Hotel d’Entitats, la Sala Polivalent i altres equipaments previstos al Pla corresponent. Aquests i altres projectes són molt més importants i prioritaris que buscar una subvenció i un nou emplaçament per al Museu de les Matemàtiques".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem