Jordi Casas

Acabo de fer 57 anys i sóc solter de naixement. Vaig néixer a Barcelona però visc a Sant Cugat des que tinc un any, encara que per alguns segueixo essent un nouvingut. Les meves dues grans passions intel.lectuals són la política i la història, la qual cosa explica el meu currículum.

Sóc doctor en Història per la Universitat Pompeu Fabra, em vaig doctorar amb una tesi sobre la hisenda local catalana del segle XIX, un totxo de vuit-centes pàgines que tinc l'esperança que no s'hagi llegit ningú, exceptuant el tribunal i encara. No he exercit mai d'historiador, però tinc alguna cosa publicada, tot i que no justifica aquest títol. Sóc un lector a voltes voraç, m'agrada tot el que fa referència a les ciències socials. Acabo de llegir Els castellans, de Jordi Puntí.

He treballat durant 41 anys en una empresa important del sector de l'automoció, m'acaben de prejubuilar i, naturalment, no em queixo. He estat president del seu Comitè de treballadors durant sis anys, en representació de CCOO. He estat regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat durant deu anys, sempre a l'oposició: 1981-1983 (PSUC), 1987-1991 (ICV) i 1991-1995 (ICV) i conseller comarcal del Vallès Occidental (1991-1995). He participat activament en la vida política, sindical, veïnal i cultural de Sant Cugat: Grup de Jovent de la Unió Santcugatenca (mitjans anys setanta), Associació de Veïns del Sector del Monestir (segona meitat dels anys setanta), Ateneu d'Esquerres de Sant Cugat (segona meitat del anys vuitanta), Grup d'Estudis Locals, Fundació Sant Cugat, Fundació Universitat Internacional de la Pau i, des de fa uns anys, sóc membre del Consell Municipal de Cultura i de la Comissió de la Festa de Tardor. Col.laboro setmanalment amb la premsa local, com molt bé saben els que pateixen les meves columnes.