Concurs d'arrossos de Festa Major, un repàs en imatges

Diumenge de Festa Major 125 colles prepararan el seu arròs per ser el guanyador del 35é Concurs d'Arrossos de Festa Major

Des de fa 35 anys, cada any per Festa Major la plaça de Barcelona s'omple amb el ja tradicional Concurs d'Arrossos, una de les activitats més populars de tota la celebració. Prova d'això és que en poques hores els llocs per participar s'esgoten i que l'àgora de l'antic ajuntament es queda petita per cuinar les paelles i ja fa anys que la iniciativa agafa espai del carrer de Girona i de la plaça de Can Quitèria.



El tradicional concurs és organitzat pels Amics i Veterans de la Penya Regalèssia. Cal recordar que l'import de les inscripcions es destina a una finalitat benèfica, ja que es lliuraran a Càritas Sant Cugat. Després del dinar de les Colles hi ha el Ball de l'Arròs, enguany amb Miquel del Roig.



El jurat que decideix les penyes guanyadores està format habitualment per l'alcaldessa, el pregoner i altres autoritats i personalitats del municipi.

Mireu la galeria d'imatges d'altres anys. 

El membre de la Penya Regalèssia Josep Garrell durant la primera edició el 1970. FOTO: Arxiu

Una recepta

Per al concurs d’arrossos us presentem una recepta senzilla, sorprenent i gustosa com l’arròs negre.

Per fer-lo necessitareu:

INGREDIENTS: 400 g d’arròs, 1 sípia gran (aproximadament 1,5 kg amb la melsa i la tinta), 2 cebes, 2 tomàquets, 1 litre de brou de peix, oli d’oliva, sal i fruits del mar (cloïsses, gambes, musclos…)

Després de rentar la sípia es talla a daus petits, picarem la ceba i ratllarem el tomàquet. El tomàquet es mescla amb la meitat de la melsa de la sípia i es pot afegir pebre vermell (al gust). En una paella amb un raig generós d’oli hi afegim la ceba i la sofregirem, remenant de tant en tant a foc moderat, fins que caramel·litzi i s’afegeix el tomàquet fins que deixi anar tota l’aigua. A continuació s’hi posa la sípia i deixem uns 20 minuts, sense deixar de remenar. S’afegeix l’arròs, sense deixar de donar-li voltes, perquè cap ingredient es cremi. És el moment d’afegir els fruits del mar. A part es barreja la tinta de la sípia i el brou i s’afegeix a l’arròs, que ha de fer xup-xup, entre 20 i 25 minuts i salar al gust. Ara ja podeu delectar el jurat!! # foto: lali puig

Més informació
 
Comentaris

Destaquem