El pregó de la Festa Major reivindica l'esperit del rugbi

El Club de Rugby Sant Cugat ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida d'una Festa Major que se celebrarà fins al pròxim diumenge 3 de juliol

El Club de Rugby Sant Cugat, encapçalat pel seu president, Maurici Benito, i representat per integrants de les diferents seccions del club, ha donat el tret de sortida a sis dies de Festa Major, amb un pregó coral –"un pregó d'equip", ha matisat Benito– i un missatge clar: reivindicar l'esperit i els valors del rugbi. L'entitat ha estat triada aquest any, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, per la tasca que fa el club a la ciutat i pel 30è aniversari que celebrarà l'any 2017.

Les millors fotos del seguici i el pregó

El pregó l'ha començat el jugador de l'escola Aritz Giménez, que ha donat les gràcies als seus entrenadors i delegats perquè, ha dit, "m'han ajudat a créixer com un bon ciutadà". Després ha parlat Josep Serres, integrant del sub-16, que ha assegurat que "ens sentim orgullosos de portar l'escut del club i també de la nostra ciutat".

El Club de Rugby Sant Cugat ha estat molt ben representat FOTO: Artur Ribera

Maria Bardají, jugadora del sènior femení, ha fet una crida perquè les noies s'acostin a la Guinardera: "Sembla un esport dur, i ho és, però hauríeu de veure com juguen!". Gerard Mayol, capità del sènior masculí ha assenyalat que "som un club formador de jugadors i basat en aquesta formació arribarem al màxim en el nostre esport".

Després ha parlat Robert Savé, integrant de l'equip de veterans. Entre moltes altres coses ha dit que "no deixem de jugar perquè ens fem vells, ens fem vells perquè deixem de jugar". Finalment, Maurici Benito, president del club, ha afegit que "la Festa Major ha de ser com el rugbi, integrador de diferents edats, gèneres i orígens. A la festa s'han de respectar les regles i els àrbitres com al rugbi".

El seguici i el 'tercer temps'

La festa ha començat amb el seguici d'inici FOTO: Artur Ribera

Com és habitual, la Festa Major ha començat amb el tradicional seguici d'inici. Les entitats de cultura popular han fet un recorregut pels carrers del centre del poble, des de l'avinguda Cerdanyola fins a la plaça de la Vila.

Els Trabucaires, els Diables, els Geganters, els Bastoners, l'Esbart, els Castellers i la resta d'entitats de cultura popular han acompanyat a les autoritats fins a l'Ajuntament, on finalment els representants del Club de Rugby Sant Cugat han fet el pregó.

Un cop finalitzat el pregó ha esclatat la festa i des del balcó de l'Ajuntament s'han llençat pilotes de rugbi al públic. Tot seguit el club ha organitzat un 'tercer temps', convidant a tots els assistents a compartir bevent una cervesa i menjant un 'choripán'.

El TOT amb la Festa Major

Les entitats de cultura popular no han faltat a l'inici de la festa FOTO: Artur Ribera

La Festa Major d'enguany donava el tret de sortida el dimarts 28 de juny amb el seguici i el pregó, a càrrec del Club Rugby Sant Cugat. 

 

Des de llavors, i fins al diumenge 3 de juliol, un total de 363 activitats donaran forma a la festa grossa més llarga del municipi. 

 

Com no podia ser d'una altra manera el TOT farà un ampli seguiment de la cita oferint les activitats, les cròniques, els vídeos i les millors imatges de tot el que dóna de sí la Festa Major. Podeu seguir tota la informació de la festa a través de la pàgina web www.totfestamajor.cat, o a través de les xarxes socials del TOT, FacebookTwitter i Instagram.

 

D'altra banda, amb l'inici de Festa Major arrencarà la 19a edició del concurs TOT Fotoportada. Des del mateix dia 28 i fins al 23 de setembre podreu enviar un màxim de dues fotografies de qualsevol de les cinc categories del concurs, que compta amb més de 8.000 euros en premis. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem