Mauri Benito: "Ser el pregoner de la Festa Major de Sant Cugat és l'hòstia"

El Club de Rugby Sant Cugat, un club de referència a Catalunya i a l'Estat espanyol, és el pregoner de la Festa Major de Sant Cugat, del 28 de juny al 3 de juliol

El Club de Rugby Sant Cugat, que al 2014 va ser guardonat amb un Premi Ciutat de Sant Cugat, celebrarà la pròxima temporada 2016-2017 el seu 30è aniversari. L'entitat esportiva, amb 500 jugadors i jugadores des de prebenjamí fins a veterans (amb un primer equip a la categoria de plata del rugbi estatal i un equip femení), és el sisè representant esportiu de la ciutat que és pregoner de la festa major.

Ser el pregoner de la Festa Major de Sant Cugat és ...
[Riu] És l'hòstia. He vist moltes festes majors. De petit vivia a Gràcia i el pregó de la Festa Major de Gràcia era brutal. Es feia a la plaça de l'Ajuntament de Gràcia i jo vivia al costat. A més, un any, la meva tieta va fer el pregó de la Festa Major de Mataró (la seva família és de Mataró). I, ara, que em toqui a mi, al club, és impressionant. La gent del club està molt contenta.

S'havia imaginat mai que el club que vostè presideix, el Club de Rugby Sant Cugat, fos el pregoner de la Festa Major de Sant Cugat?
No, no. I menys tan d'hora. Però sí que és veritat que el fet de ser una entitat reconeguda a Sant Cugat, amb un model formatiu de 500 jugadors i jugadores i, a més, organitzant activitats per a la ciutat, teníem opcions de ser pregoners algun dia.

Ja ha redactat el pregó? Què dirà?
No el tenim redactat, però ja el tenim ideat. Es basa en l'entrenament, la preparació, les diferents etapes del rugbi, el partit i acaba amb un tercer temps. El pregó comença amb un nen i finalitza amb un jugador veterà. En el pregó volem mostrar tot allò que té el rugbi. Volem fer alguna cosa divertida.

Serà un pregó actiu.
Ho serà. Volem que tota la gent del club s'hi senti representat i que la gent de la plaça de l'ajuntament faci alguna acció de rugbi. Una touch, potser. I llançarem algun regal des del balcó de l'ajuntament...

També representaran un tercer temps. Pot explicar què és?
Després d'un partit, i de la dutxa, és un ritual que l'equip de casa prepari alguna cosa per menjar i veure per a l'equip contrari i l'àrbitre. És una trobada entre els jugadors dels dos equips i l'àrbitre després d'haver jugat on tot allò que ha passat al camp es queda al camp. A fora tots som amics. Fins i tot, les aficions d'ambdós equips poden asseure's juntes per veure un partit. I mai passa res. Fins i tot es pot veure alcohol! Tenim interès que es conegui tot això. Ens agradaria que durant la temporada, a la ZEM La Guinardera, no només hi hagués gent del rugbi, també ens vingués a veure i animar gent de Sant Cugat.

Dels últims quatre anys, tres dels pregoners han estat relacionats amb el món de l'esport. Creu que l'Ajuntament vol transmetre un missatge?
Sí. L'esport és una branca molt important per a la societat, fa que un se senti molt millor. L'Ajuntament sempre diu que Sant Cugat és una ciutat multi esportiva. I crec que està molt bé. És bo que tinguem tants esports per practicar. Totes les disciplines hi tenen cabuda i el que ho faci millor, despuntarà més. A Sant Cugat tothom té l'opció de fer l'esport que més li agrada. Es veu clar que l'Ajuntament aposta per l'esport.

I en això de ser una ciutat multi esportiva, Sant Cugat és un punt de referència a Catalunya.
Sí, sí que ho és. A Sant Cugat hi ha diversos esports de molt de nivell, com ho són els clubs amics del Club Voleibol Sant Cugat i el Patí Hoquei Club Sant Cugat. També hi ha molts esportistes individuals d'elit i el Centre d'Alt Rendiment (CAR).

Com animaria als santcugatencs perquè participin en la Festa Major de Sant Cugat?
Al rugbi hi juga tothom i, per tant, a la festa major hi ha de participar tothom, grans i petits. S'han de complir les normes, que no hi hagi bretolades, però s'ha de gaudir. És una festa i ens ho hem de passar molt bé.

És la millor ocasió per aquells santcugatencs que no coneguin el Club de Rugby Sant Cugat, el coneguin.
Jo crec que gairebé tothom ens coneix, però és cert que és la millor ocasió. Tinc molt d'interès que Sant Cugat sàpiga que el CR Sant Cugat hi ha nois, noies, veterans i, fins i tot, esportistes d'elit.

Quan l'alcaldessa, Mercè Conesa, li va comunicar que el CR Sant Cugat seria el pregoner, què va sentir?
M'ho va dir personalment el 10 de maig en un acte de l'associació Sant Cugat Creix. El club i jo n'estem orgullosos. Crec que és gratitud, el reconeixement a una entitat que fa un servei per a Sant Cugat. I, d'això, és el que més contents i orgullosos n'estem. Pel CR Sant Cugat han passat uns 1.500 jugadors i, d'aquests, 1.200 són santcugatencs.

El Club de Rugby Sant Cugat és...
Un club de formació que ha fet molt bé la feina a la base, que ha tret molt bons jugadors d'un nivell altíssim. Fins i tot, de nivell internacional. Ens falta que aquesta feina que fem als conjunts de la base es consolidi al primer equip. Espero que amb un termini de temps raonable puguem està a Divisió d'Honor. Serà la conseqüència del treball a la base. Està claríssim: som un club de formació.

La temporada 2016-2017 celebraran el 30è aniversari.
Farem diferents activitats durant la temporada, formatives, amb la participació dels equips de la base i també dels veterans. Estem preparant un calendari d'activitats i un partit entre el nostre primer equip i un equip important. Segurament serà un equip francès, com l'USAP o el Montpellier Hérault Rugby. Potser també farem un acte central. Farem una samarreta especial pel 30è aniversari. La presentarem al setembre i anunciarem un patrocinador pel club. Totes les samarretes del club lluiran el logotip del patrocinador. Per fi dóna resultat la feina feta.

El rugbi és un esport lleial.
La sanció que un pot tenir és tan gran que un s'ho pensa molt a l'hora de fer una acció violenta. En el rugbi hi ha tant contacte que si no estigués molt reglat i la gent no fos responsable, es podria fer molt de mal. Hi ha certa filosofia interioritzada de cadascú de no fer mal. Anar fort, dur, però sempre amb respecte a les normes i a la integritat física del jugador adversari. Al rugbi tampoc hi ha problemes entre les aficions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem