Mediterrània porta 20 anys de saber fer a l’escenari de la Festa Major

La dansa tradicional catalana ha envaït aquest divendres, 26 de juny, la plaça de l’Om de Sant Cugat

El Grup Mediterrània ha ofert aquest divendres, 26 de juny, la seva tradicional actuació de Festa Major de Sant Cugat. Una actuació amb la que la formació recordava els seus 20 anys d’existència, aniversari que celebren durant aquest 2015.

Dues hores d’actuació que han omplert a vessar la plaça de l’Om a partir de les 22 hores en un espectacle en que la formació de dansa santcugatenca ha estat acompanyada amb la música en directe de la Cobla La Principal del Llobregat.

A l’escenari, des de grans clàssics de sempre del grup de dansa tradicional, fins a parts de la recentment estrenada producció pròpia Quadrigènia. Una composició de creació pròpia que el grup estrenava durant la passada Festa Major.

Un dels moments més emotius s’ha viscut quan exballadors han pujat a l’escenari per ballar el Contrapàs nou. Una obra amb coreografia de Salvador Mel·lo amb la que la formació debutava ara fa 20 anys.

L'actuació

 L'actuació ha durat dues hores, amb propostes dels 20 anys. FOTO: Aida Sotelo

L’actuació del Grup Mediterrània ha començat amb Tot recordant l’Alguer, seguida de Catalònia, Camperola i L’espunyolet del Berguedà. A aquestes peces les han seguides dos boleros, el Bolero de Torrent i A una plaça de Sòller.

Quadrigènia ha tornat a estar present a l’escenari de la Festa Major, amb La Rosa dels Vents i El foc d’Isil. Tot seguit ha estat Contrapàs nou la proposta, amb exballadors del grup, seguit de A Margalida.

Un nou fragment de Quadrigènia, Esclat, ha donat pas a la interpretació, per part de la Cobla, de la sardana d’Enric Morera Baixant de la font del gat. L’actuació ha finalitzat amb L’envelat, convertint l’escenari amb una festa àmpliament ovacionada pel públic santcugatenc.

Primer dia de Festa Major

La música en directe l'ha posada la Cobla La Principal del Llobregat. FOTO: Aida Sotelo

L’actuació del Grup Mediterrània encetava la recta final del primer dia de Festa Major 2015, que ha començat amb el seguici d’inici a la tarda, el pregó de l’esportista Joan Pahisa, i el pregó de la Festa Major Alternativa.

Durant el vespre, també s’ha pogut gaudir del correfoc infantil, i la nit ha continuat amb diferents concerts i propostes musicals als diferents espais de la festa.

Mireu les imatges que ha deixat el divendres de Festa Major.

Segueix la Festa Major amb el TOT

No hi han faltat propostes noves, com clàssics d'aquests 20 anys. FOTO: C.Caballé

Des de divendres 26 fins dilluns 29 de juny el TOT estarà present a totes les activitats de la Festa Major per oferir-vos cada detall del què passa a la ciutat durant els 4 dies.

Per això mateix, podeu seguir tota l'actualitat a través de les xarxes socials, el Twitter i el Facebook, així com tots els vídeos, fotografies i notícies del que donarà de si la Festa Major d'enguany, a través de la secció del TOT Festa Major.

A més, per segon any consecutiu, 4 santcugatencs ens mostraran la Festa Major a través de les seves fotografies que aniran penjant a la xarxa social d'Instagram.

La iniciativa 'La meva Festa Major', està organitzada pel perfil del TOT, @totsantcugat i el perfil @igerssantcugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem