Fundació Bocalán

La Fundació Bocalán és una entitat sense ànim de lucre de referència internacional dins del camp del Gos d’Assistència i la Teràpia Assistida amb animals. La seva filosofia és fomentar la integració de persones amb discapacitat i risc d’exclusió social a través de la interacció amb animals. Les principals activitats que realitza són l’entrega de gossos d’assistència, la Teràpia Assistida per Animals i la Formació de Professionals Canins.

La seu
La seu de Catalunya és a Sant Cugat, al Trade Center, des del 2011, però la Fundació va néixer al 1991 i compta amb tot de seus repartides per tot el món: Madrid, Colòmbia, Perú, Japó, Xile, Costa Rica i Guatemala.
Existeixen els gossos de teràpia, que viuen amb el seu cuidador, i els gossos d’assistència, que la Fundació entrena durant un llarg període de temps per entregar-los, posteriorment, a les famílies que els sol·licitin com ajuda per millorar la seva autonomia. El gos d’assistència té un valor de 14.000 €. Però, ha de ser gratuït per a qui el necessiti. Per això és tan important la col·laboració de les entitats patrocinadores.

Col·lectius
Comprenem un ventall molt ampli de col·lectius com persones amb problemes de conducta, diabètics, gent amb esquizofrènia, autisme, alzheimer, paràlisi cerebral i discapacitat intel·lectual, així com persones víctimes d’abús sexual. D’altra banda, també duem a terme programes de lectura a les escoles.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem