Comencen les portes obertes a la masia de Torre Negra

L'Ajuntament de Sant Cugat organitza dues jornades per ensenyar l'espai als ciutadans

Els santcugatencs podran visitar Torre Negra, la històrica fortificació de Collserola, i el seu entorn natural durant dues jornada de portes obertes del cap de setmana del 4 i el 5 de juny, sota el nom Torre Negra. Casa forta, casa oberta. S'organitzaran visites guiades i activitats lúdiques i didàctiques per conèixer aquest símbol, que ja é spropietat municipal de Sant Cugat. A partir de llavors, es podrà seguir visitant els caps de setmana.

Més info: Torre Negra ja és propietat de Sant Cugat

Serà la primera vegada que la masia obre les portes als santcugatencs. Les visites accediran al vestíbul obert de l'edifici, però no a les estàncies interiors, que es podran conèixer a través de plafons i un vídeo. Les visites seran en grups de màxim 10 persones, que es faran cada mitja hora (d'11 a 14 h i de 16 a 19 h el dissabte i d'11 a 14 h el diumenge). La visita és gratuïta però cal reservar torn a través de correu electrònic o al telèfon 936759951.

L'accés a la masia s'ha de fer a peu o en bicicleta pel camí del pi d'en Xandri. L'accés amb vehicle estarà prohibit (les persones amb mobilitat reduïda poden demanar autorització en el moment de la reserva).

La jornada festiva començarà dissabte a les 10 h amb una ballada dels Gegants de Sant Cugat. Durant el mateix 4 de juny hi haurà tallers relacionats amb l'agricultura i l'entorn natural a càrrec de L'Ortiga. A les 12.30 hores hi haurà música en directe amb un concert de música tradicional a càrrec de Marcel Casellas Trio. A més, s'anima a la ciutadania a portar un dinar de carmanyola i poder menjar als jardins de Torre Negra. El plat fort de diumenge serà una lluita amb espases medievals amb Duo Bellum (11, 12 i 13 h).

Consulta tota la programació

Torre Negra. FOTO: Cedida.

Torre Negra. FOTO: Cedida.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem