El Mesón s'acomiada de Sant Cugat: repàs als seus 57 anys d'història

L'espai gastronòmic tanca les portes, després de 57 anys d'història i sent escenari de la fundació de diferents entitats i punt de trobada d'intel·lectuals

El 22 de desembre del 1964 obria portes l'emblemàtic restaurant El Mesón, a la plaça d'Octavià, gràcies a l'empenta de Carmen RojoJuan Servera. 57 anys més tard, el restaurant tanca portes, havent estat un lloc de reunió per a la majoria de santcugatencs, a més de ser l'escenari de multituds d'anècdotes i històries.

Més info: El restaurant el Mesón tanca les portes i reobrirà sota un altre nom

Carmen Rojo i Juan Servera van llogar aquest local, que aleshores era una casa particular, amb l'objectiu d'obrir un local de restauració, després d'haver treballat al negoci familiar del Bar Cristal. En aquells primers inicis, El Mesón va col·laborar amb un club de patinatge i era el lloc de reunió dels de l'Associació de Segells Filatèlics, que es trobaven una vegada a la setmana.

D'altra banda, l'emblemàtic restaurant santcugatenc va veure néixer la primera societat familiar fundadora del Club de Natació (l'ara anomenat Club Tennis Natació Sant Cugat), en una reunió organitzada el 28 de desembre del 1966. A més, va patrocinar una escuderia, l'Escuderia El Mesón, on es muntaven ral·lis per als joves clients aficionats a les carreres de motos i cotxes.

L'arribada de Gabriel Ferrater l'any 1966 a Sant Cugat va ser clau en el floriment de joves intel·lectuals, i és que l'escriptor i lingüista va influenciar en la vida i pensaments de molts joves santcugatencs. Amb això, Ferrater va agafar el costum d'acostar-se a El Mesón i retrobar-se allà amb aquests joves interessats en els seus coneixements, entre els quals destaquen noms com Carlos Deu, Miquel Bea, Xavi Argaz, Carles Birbe o Ramon Barnils. Aquesta unió d'intel·lectuals, a les postres, acabaria sent l'obertura de la Facultat de l'Autònoma del Monestir.

Durant 30 anys, Carmen Rojo va liderar El Mesón, convertint-lo en el centre de reunió de molts santcugatencs, els quals van aprendre, van iniciar grans projectes pel poble o van fer amics, entre altres, abans de traspassar-lo l'any 1994.

Vendrell i l'última etapa d'El Mesón

El Mesón va iniciar la darrera etapa el 24 de juny del 2010, regentat per Xavier Vendrell, el qual va decidir seguir amb l'essència d'aquest local de restauració. Sota la seva direcció, El Mesón va ampliar el seu espai, després d'adquirir un local adjacent, amb l'objectiu de donar servei a 60 persones més.

Els vermuts de cap de setmana, els menús entre jornades laborals, les patates braves o les nits de copes són alguns dels ingredients que han convertit aquest restaurant en un lloc emblemàtic. No obstant això, Vendrell ha confirmat que l'espai tornarà a funcionar sota un altre nom i un altre concepte gastronòmic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem