El restaurant el Mesón tanca les portes i reobrirà sota un altre nom

El mític restaurant tancarà les portes com a Mesón, però obrirà amb un altre nom i amb un nou concepte

El restaurant el Mesón tancarà les portes aquest gener, tal com ha avançat Cugat Media i ha confirmat el TOT. Tot i això, l'espai tornarà a funcionar sota un altre nom i un altre concepte gastronòmic: el Bar Mono, que ja disposa d'un local a Barcelona.

Més info: El Mesón es convertirà en el Bar Mono

El fins ara gerent del negoci, Xavier Vendrell, ha explicat en declaracions al TOT els motius: "El cos em deia que havia de frenar, tot i els sentiments que tinc per el Mesón, he de saber dir prou". Vendrell ha assegurat que deixa el negoci en bones mans. "S'ha traspassat el negoci, i ho deixo a les mans d'un professional, tinc molta confiança amb el nou propietari", ha assegurat.

Més info: El Mesón s'acomiada de Sant Cugat: repàs als seus 57 anys d'història

Després de festes, el Mesón com a tal tancarà les portes i serà aleshores quan començaran les obres per adequar el nou negoci, que es preveu que comenci a funcionar a finals de febrer o principis de març del 2022.

Un bar mític

Situat a la plaça d'Octavià, El Mesón és un establiment mític de Sant Cugat i que ha estat punt de trobada de moltes generacions de santcugatencs. A més, durant anys va ser un dels centres intel·lectuals de la ciutat, amb clients com Gabriel Ferrater, Carlos Deu, Miquel Bea, Xavi Argaz, Carles Birbe, Ramon Barnils o Pep Codó.

Més info: El Mesón fa 50 anys sent el centre de reunió del poble

Els inicis del Mesón es remunten al 22 de desembre de l’any 1964, quan la Carmen Rojo i el Juan Servera van decidir llogar el que llavors era una casa particular.  “Vam trobar aquest local, que aleshores era una casa particular. Però jo no vaig veure la casa, jo de seguida vaig veure el negoci. Vaig sortir-me amb la meva", va explicar Carmen Rojo, nomenada filla predilecte de Sant Cugat, al TOT.

Més info: Carmen Rojo, qui va engrendar un restaurant històric: El Méson

L'arribada de Gabriel Ferrater a Sant Cugat va ser també una revolució pel Mesón. En aquells anys, finals dels 60, al costat hi havia una facultat de la Universitat Autònoma al Monestir. “Va fer un ambient reduït a El Mesón", recorda l'artista Pep Codó, que afegia:  “Jo no era conscient del que significava. Anàvem a El Mesón a passar una bona estona i parlar amb els amics. Però en haver-hi personatges com Ferrater, l'ambient era d'un nivell molt alt i sense voler aprenies moltes coses”

Més info: L'home que va revolucionar El Mesón

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem