Santiago de Ramon rebat a Hermosilla sobre l'IBI

"Com l’habitatge a Sant Cugat és molt més car, encara que el percentatge sigui inferior, el preu final és molt més alt", escriu el lector

Em provoca perplexitat llegir l’article d’opinió del Sr. Mariano Hermosilla. Segons les dades del Ministeri d’Hisenda, que es poden consultar, Sant Cugat és el tercer municipi de l’estat on es paga més IBI i el primer de Catalunya. I l’Ajuntament el vol apujar aquest any!!! Ànim que segur que arribem a ser els primers!!! Si afegim la clatellada de l’injust impost de l’AMB, segurament, serem els primers amb diferència. El percentatge d’IBI aplicat a Sant Cugat és més baix que a la majoria de poblacions catalanes però, el que ens importa als ciutadans no és el percentatge, és l’import anual en euros que paguem els veïns de Sant Cugat a l’ajuntament.

 

El que no diu aquest senyor és que el percentatge s’aplica al valor cadastral. Això vol dir que com l’habitatge a Sant Cugat és molt més car, encara que el percentatge sigui inferior, el preu final és molt més alt. Pels mateixos metres, a Sant Cugat, paguem molt més que a la resta de poblacions. Crec que s’havia d’aclarir això davant un article tan poc imparcial. Podria rebatre la resta d’aquest article, però jo només disposo de 15 línies al TOT Sant Cugat.
 

 

 
Comentaris

Destaquem