4.167 habitatges buits a Sant Cugat?

'Desmercantilitzar l'habitatge és una urgència si volem construir una societat justa que prioritzi la igualtat i l'equitat per sobre del lucre privat'

Sabies que a Sant Cugat hi ha més de 4.000 habitatges sense ús residencial, és a dir, buits o pràcticament buits? Segons dades de l'INE, el parc d'habitatge de la nostra ciutat és de més de 35.000 immobles fent que el total d'aquests habitatges buits representin més de l'11% respecte del total.

Generalment, un habitatge sense ús residencial s'identifica avaluant-ne el consum energètic, essent aquest poc o gairebé nul en tot un any. Tenint en compte que l'emergència residencial és cada cop pitjor al nostre poble, valdria la pena mobilitzar aquests més de 4.000 habitatges i destinar-los a lloguer protegit o assequible. En aquesta línia va la nostra proposta per al pròxim ple municipal on plantejarem al govern de la ciutat fer un mapa d'habitatges buits per identificar-los, estudiar la compra de part d'aquests i augmentar la borsa de lloguer assequible de l'Oficina Local d'Habitatge amb els que no es puguin adquirir.

Més info: La CUP proposa mobilitzar els pisos buits per fer-hi habitatge protegit i assequible

Així mateix, proposem anar més enllà i sancionar a través del recàrrec de l'IBI, tal com preveuen les ordenances fiscals, aquells habitatges buits on es pugui aplicar aquesta norma. Perquè creiem que les cases són per viure-hi, no per fer-hi negoci. Perquè sabem que, per garantir el dret a l'habitatge cal adoptar totes les mesures possibles. I perquè l'habitatge ha d'estar al servei dels santcugatencs, no dels especuladors. Desmercantilitzar l'habitatge és una urgència si volem construir una societat justa que prioritzi la igualtat i l'equitat per sobre del lucre privat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem