540.000 m³ d'aigua

'El fet preocupant és que en plena emergència per sequera no sigui de sentit comú apostar per la gestió pública de l'aigua'

Aquesta quantitat de metres cúbics d'aigua és la que el Golf de Sant Cugat pot extreure al llarg de l'any d'un total de 6 aprofitaments (pous) concessionats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). I és que l'aigua, tot i ser considerada un bé públic, es veu privatitzada arreu del país tant per les diferents externalitzacions dels serveis d'abastament municipal com per concessions a particulars com aquesta per a fins recreatius.

Més info: La CUP lamenta la sortida de Sant Cugat de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

El fet preocupant és que en plena emergència per sequera no sigui de sentit comú apostar per la gestió pública de l'aigua. Essent aquesta un bé comú, bàsic i necessari per a la vida, hauria d'estar sota control col·lectiu per poder planificar millor les necessitats vitals, socials i municipals. Una altra contradicció la veiem si comparem el nivell de restriccions als que se sotmeten els diferents sectors, essent el ramader i l'agrícola molt més perjudicats que el d'oci i recreatiu.

Igual de preocupant és que el govern de Sant Cugat hagi decidit abandonar l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública, abandonant-se als interessos de l'Àrea Metropolitana de Barcelona liderada pel PSC que aposta per seguir externalitzant i privatitzant la gestió de l'aigua.

Més info: La CUP demana a l'Ajuntament que revisi la concessió d'aigua al Golf Sant Cugat

Per tot plegat, des de la CUP hem demanat formalment a l'Ajuntament que revisin les concessions d'aigua que hi ha a la ciutat inscrites al registre de l'ACA per tal d'auditar-les i poder-les posar sota control públic. En un context com aquest, seria millor destinar 540.000 m3 d'aigua a necessitats municipals que no pas a mantenir activitats recreatives i elitistes com el golf.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem