Aquesta quantitat de metres cúbics d'aigua és la que el Golf de Sant Cugat pot extreure al llarg de l'any d'un total de 6 aprofitaments (pous) concessionats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). I és que l'aigua, tot i ser considerada un bé públic, es veu privatitzada arreu del país tant per les diferents externalitzacions dels serveis d'abastament municipal com per concessions a particulars com aquesta per a fins recreatius.
El fet preocupant és que en plena emergència per sequera no sigui de sentit comú apostar per la gestió pública de l'aigua. Essent aquesta un bé comú, bàsic i necessari per a la vida, hauria d'estar sota control col·lectiu per poder planificar millor les necessitats vitals, socials i municipals. Una altra contradicció la veiem si comparem el nivell de restriccions als que se sotmeten els diferents sectors, essent el ramader i l'agrícola molt més perjudicats que el d'oci i recreatiu.
Igual de preocupant és que el govern de Sant Cugat hagi decidit abandonar l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública, abandonant-se als interessos de l'Àrea Metropolitana de Barcelona liderada pel PSC que aposta per seguir externalitzant i privatitzant la gestió de l'aigua.
Per tot plegat, des de la CUP hem demanat formalment a l'Ajuntament que revisin les concessions d'aigua que hi ha a la ciutat inscrites al registre de l'ACA per tal d'auditar-les i poder-les posar sota control públic. En un context com aquest, seria millor destinar 540.000 m3 d'aigua a necessitats municipals que no pas a mantenir activitats recreatives i elitistes com el golf.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.