94.000

"Sant Cugat ha crescut gairebé el 70% en només vint anys: una brutalitat, si ho mirem fredament"

Sant Cugat arriba als 94.012 habitants, segons les darreres dades de l’Idescat. En dues dècades la ciutat ha crescut enormement, passant de 55.000 persones el 2001 a la xifra actual que voreja els 100.000 habitants i situa Sant Cugat en el dotzè lloc de ciutats més poblades de Catalunya, a tocar de Girona. És un creixement de gairebé el 70% en només vint anys: una brutalitat, si ho mirem fredament.

Aquest creixement tan gran i ràpid, doncs, planteja reptes de ciutat que cal abordar amb urgència: convindrem que no és el mateix una ciutat de 50.000 habitants que una de 100.000. Alguns dels reptes ja formen part del debat públic: la complexitat de la mobilitat i circulació de vehicles (som un municipi gran però amb un nucli petit i molta població disseminada), serveis com la neteja, o la nova construcció d’habitatges i equipaments.

Amb el canvi de color politic de l’Ajuntament el 2019, i a les portes d’un nou cicle electoral el 2023, segur que moltes d’aquestes qüestions i altres de noves formaran part del debat entre partits, associacions i veïns. El repte és important: no ens juguem només com serà el Sant Cugat del futur, sinó com gestionem el present d’una ciutat que s’ha fet gran.

M’agradaria que els partits polítics de la ciutat tinguessin una mirada llarga, transformadora, realista però alhora somiadora, per fer de Sant Cugat una ciutat millor per viure. Una ciutat que compti amb els 94.000 habitants, del primer a l’últim, que no deixi ningú enrere. M’agradaria que el debat polític que ve fos honest i sense soroll interessat, pensant en cadascun dels habitants d’aquesta ciutat, perquè en sortim guanyant col·lectivament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem