Abordar temes globals al ple?

Cara a cara sobre la incidència i la importància de les mocions que surten de la política local

Ignasi Bea, regidor de la CUP

“Les mocions de caràcter no estrictament local no tan sols no són sobreres, sinó necessàries”

La política municipal ha de tractar temes eminentment municipals, és evident. Dit això, les mocions de caràcter no estrictament local no tan sols no són sobreres, sinó necessàries. Perquè encara que tractin temes on l’Ajuntament no té competències, aquests també afecten els santcugatencs. Permeten traslladar inquietuds sorgides dels municipis als òrgans competents i convidar-los a posar fil a l’agulla, i donar veu a entitats locals que treballen temes globals sobre els quals és important conscienciar.

Perquè des dels municipis s’han produït grans canvis: no cal anar fins a les eleccions municipals del 1931, on els comicis locals van dur la República, tenim un exemple més proper: els més de 900 municipis que amb el seu posicionament favorable al 9-N van dotar de més legitimitat la consulta. I recordar que el Ple és tan sols una petita part de la política que es desenvolupa a escala municipal, i que la resta de dies es tracten només temes de competència municipal. És excessiu un dia al mes amb alguns temes no locals? En absolut.

Pere Soler, regidor i alcaldable del PSC

“Som el grup municipal que més mocions hem presentat al ple de Sant Cugat”

El grup municipal del PSC hem treballat al llarg de tot el mandat amb una màxima, que és la de fer propostes en positiu dels temes que afecten la ciutat. Si bé és cert que també hem presentat mocions de caire supramunicipal. Les estadístiques diuen que som el grup municipal que més mocions hem presentat al ple, tant de caire local com supramunicipal. Aquest ha estat el nostre full de ruta, que obeeix el sentit comú de la política local: “Som de Sant Cugat i treballem per Sant Cugat”.

I així ho hem fet, amb més de 120 mocions en el que portem de mandat, de les quals més del 80% han estat de temes locals: serveis sanitaris, plans d’ocupació, equipaments com el centre de dia i residència de la gent gran, xarxa de desfibril·ladors, abonament únic per la piscina, millores als barris de la ciutat, suport al comerç local, tarifació social, equipaments esportius, etc. El que lamentem és que moltes de les mocions han estat aprovades i assumides, però la gran majoria mai pressupostades pel govern.

 
Comentaris

Destaquem