Acampar al carrer per protestar?

Cara a cara sobre la manera de reivindicar de la PAH de Rubí, que fa més de 50 dies que estan acampats a l'oficia de CatalunyaCaixa del carrer de Villà

Marco Simarro, Estudiant d’Educació Social i membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca
“Ha pensat que, potser, aquesta acció és l’única manera que tenen de conservar l’habitatge?”
O algú pensa que a ells els agrada estar dormint a la intempèrie en comptes de ser a casa? Ningú –de tots els queixosos– s’ha parat a pensar que, potser, aquesta acció és l’única manera que tenen de conservar l’habitatge? Aquestes persones estan lluitant per resoldre fins a vint casos de frau hipotecari i, sobretot, per no quedar-se sense casa.

També han de lluitar contra l’absurd d’un sistema que permet que Catalunya Caixa vengui a un fons voltor els crèdits dels afectats. Fet que impossibilita la negociació presencial del deute, ja que aquest fons té seu a Chicago. Beneficis del lliure mercat. Cal comprendre la protesta com un mitjà que els moviments socials tenen al seu abast per poder exigir millores socials. I quan els moviments socials demostren tenir motius justos pels quals lluitar, es carreguen de la legitimitat necessària per actuar. Hem d’evitar ser còmplices de l’actuació cínica del govern –multant a la PAH amb un total de 1.875 €– i hem de mostrar-nos més solidaris amb aquesta lluita.

Victòria Clapés, Veïna del carrer de Villà
“No em sembla una bona manera de protestar i demanar la dació en pagament”
No em sembla bé que la PAH Rubí acampin al mig del carrer i que no es faci res per evitar-ho. I no és que faci només una setmana que hi són, sinó que fa més d’un mes i mig. No em sembla una bona manera de protestar i demanar la dació en pagament. A més, l’oficina bancària no està operativa des del primer dia. Crec que el millor que podrien fer és anar als tribunals a través d’un advocat com faria qualsevol. A més, sé que estan en contacte directe amb l’Ada Colau. No tenen cap hipoteca a Sant Cugat, només vénen aquí perquè és un carrer de vianants i els cotxes no els molesten.

Estan molt tranquils. Només vénen a fer soroll per cridar l’atenció. Al començament feien més xivarri. Quan algú fa anys ho celebren, o quan va fer un mes que estaven acampats, també fan una festa. I, és clar, els veïns ens molesta. Estan just sota la porteria i, fins i tot, s’hi han quedat a dormir nens! He anat a parlar tant amb l’Ajuntament com amb l’entitat financera. Estan esperant que marxin per si sols. Ara, però, estan més tranquils.

 
Comentaris

Destaquem