Accessibilitat o medi ambient?

Sembla que cada cop tenim una societat més sensibilitzada en protegir el nostre entorn natural, però mai apareix

És ben cert aquella dita, que no plou mai a gust de tothom, i que a vegades les sensibilitats humanes, no per nobles i justes, es poden confrontar. El que per una persona pot semblar injust, per una altra és un dret, i viceversa.

El passat mes de febrer, els veïns del barri de l'Eixample de Sant Cugat, van aturar una tala d'arbres, que l'ajuntament estava executant als carrers Sant Eduard i Mariné, on ja s'hi havien tallat 70 arbres. Un dels motius d'aquesta reordenació, era la millora en l'accessibilitat dels carrers de la zona, que no permetien una mobilitat fluida.

Ecologia vs. Mobilitat, Accessibilitat vs. Medi Ambient. Qui té més raó? En la democràcia participativa podríem dir que qui té més adeptes/afectats/vots, seria el guanyador... Però això no ens val quan parlem de mobilitat reduïda, perquè sent així, tindríem una ciutat amb nul·la accessibilitat. I el medi ambient i l'ecologia? Sembla que cada cop tenim una societat més sensibilitzada en protegir el nostre entorn natural, però mai apareix, en els primers llocs dels rànquings de "màximes preocupacions ciutadanes". Podríem arribar a un consens o a un equilibri entre aquestes dues formes de pensar?

Sembla que de moment entre l'administració i els veïns santcugatencs han acordat uns mínims; al carrer Sant Eduard no es talaran tots els arbres i es conservarà l'arbrat d'una de les voreres. Una vorera del carrer serà més ample, un fet que ha comportat la pèrdua de llocs d'estacionament... Ep! Compte que d'aquest duel de perspectives, pot aparèixer una tercera; els conductors de cotxes, que exigeixen més aparcaments lliures al carrer. Mai plou a gust de tothom...
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem