Seguim amb els caps de setmana per sortir amb la família i pensar activitats per fer que ofereixin un aire lúdic, educatiu i que hi puguem veure animals. A Catalunya hi ha alternatives animalistes que treballen pel benestar i la conservació dels animals i volen conscienciar i fer partícip la societat per un canvi de paradigma; els ofereixen una vida més digna i lliure de patiment.
Si us agraden els rucs, Fuives SL és el centre mundial de l'ase català. Des de fa 50 anys, lluitem per conservar la raça autòctona del ruc català. Considerada la millor del món. Si anem més lluny, trobarem el Zoo del Pirineu, un centre de rescat d'animals salvatges i un refugi per a animals que no poden tornar a la natura, ja que de vegades les conseqüències de les lesions no ho permeten. Actualment, al parc habiten 300 animals de 57 espècies ibèriques. Encara més lluny, hi ha Molló Parc, un parc de més de 30 espècies d'animals diferents en semillibertat i en un paratge natural propi del Pirineu Català: ossos, linx, llops, àguiles reals, marmotes, genetes, cérvols, porcs senglars, guineus...
Si el que voleu és conèixer un centre de recuperació de fauna salvatge (que rehabiliten i recuperen animals ferits, orfes o capturats de forma il·legal i intenten tornar-los al seu hàbitat natural si la seva salut ho permet), la Reserva Wild Forest organitza jornades de "portes obertes" bastant sovint.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.