Animals famosos

Si per fi hi ha un canvi, aquest ha de començar per persones que reconeguin la crueltat d’aquesta pràctica innecessària

Utilitzar animals salvatges com a publicitat, a la televisió, al cine o en sessions fotogràfiques és del tot INNECESSARI i CRUEL. Perquè un rodatge amb animals no comença i acaba en unes hores de plató, un rodatge implica preparació, entrenaments, viatges, aïllament i, lamentablement, un maltractament.      

                                                                                  

No sempre és fàcil apreciar el patiment d’un animal, moltes vegades sembla que tingui una bona salut, fins i tot que està rient, la vertadera problemàtica és invisible a primera vista. Cal tenir en compte tots aquests factors abans de treure’n conclusions:

• La procedència: molts animals han estat capturats del seu medi natural i aquells que han nascut en captivitat mai ha pogut gaudir de la vida que els pertocava com a espècie.

• Les condicions en què viuen: sense cap possibilitat de satisfer les seves necessitats físiques o socials ni manifestar els seus comportaments naturals bàsics.

• L’estrès dels trasllats i el fet de trobar-se en un ambient artificial.

• Les mutilacions a què estan sotmesos perquè no puguin fer mal a les persones.

• El destí que els espera quan ja no funcionen com se’ls demana o quan es fan grans.

Una mirada crítica seria, per exemple, un vídeo de la Fundació La Marató de TV3 en el qual es van utilitzar dos ximpanzés que després de la filmació van ser decomissats per il·legalitat i falta de benestar en el tràiler on vivien: falta de llum solar, d’exercici, amb malnutrició crònica, dermatitis severa, infeccions bacterianes, falta de desenvolupament muscular,...i també patien trastorns psicològics tan profunds que encara ara, després de molts anys i de viure en un centre de recuperació, segueixen mostrant-se agressius i pateixen agorafòbia.                

                                    

Val tot per poder fer un anunci innovador, original, empàtic o divertit?

Cada dia més persones exigeixen a les empreses que demostrin el seu compromís amb la vida, amb el medi ambient i, és clar, amb el benestar animal. De fet, segons el Consell Audiovisual de Catalunya, el maltractament animal a la televisió provoca la gran majoria de les queixes que reben dels espectadors.

Si per fi hi ha un canvi, aquest ha de començar  per persones que reconeguin la crueltat d’aquesta pràctica innecessària i que decideixin que ha arribat l’hora d’avançar cap a un món més respectuós, persones com tu.

                                                             

Sabíeu que el somriure forçat del ximpanzé és realment un gest de pànic?

L’entrenador el força físicament posant-li els dits dins la boca i estirant-li els llavis; d’aquesta manera l’animal acabarà fent-ho sense entendre què és, involuntàriament per por.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem