Antoni Aguilera

'Antoni Aguilera, amb molt bon criteri durant uns anys, regenta la galeria i avui ja forma també part de la història de l'art de la nostra ciutat'

Aquests dies la premsa nacional recorda, amb motiu de la mort d'Antoni Aguilera, la seva important tasca humanitària. Jo com santcugatenc voldria recordar també la seva implicació amb l'art local i del país, ja que el dia 18 de gener de 1979, amb una democràcia que anava despertant tímidament, Sant Cugat veié com s'inaugurava la Sala d'Art Febo, situada a la rambla de Ribatallada, núm. 6, amb una important mostra de dibuixos de Josep Grau Garriga.

Més info: Mor Antoni Aguilera, expresident de la Creu Roja a Catalunya i Sant Cugat

Els propietaris de la sala eren Antoni Aguilera i Serafí Moncunill. En 1979, la sala exhibia una mostra amb el títol Art de Sant Cugat, que aplegava vint-i-tres artistes locals i posava de manifest la qualitat dels artistes d'aquí: Beltran Bofill, Casademont, Codinach, Pep Codó, Cortijos, Carles Delclaux, Teresa Farrés, Xavier Figueras, Grau Garriga, Ramon Grau i Soldevila, Frederic Gisbert, Rudolf Häsler, Teresa Jordá i Vitó, Javier Loren, Máximo Loren, Armand Lluent, Ferran Martí, Carlos Méndez, Jorge de Marco, Ricard Sala, Joan Tortosa, Carles Vergés i Josep Canals i Gual.

Al catàleg que s'edità per aquest motiu, el conegut animador cultural Eugeni Canas hi escrivia: "Que Sant Cugat ha sigut lloc predisposat per al desenvolupament de l'art en moltes de les seves facetes, és cosa que quasi ningú desconeix. I el realment satisfactori és que aquest fet l'hem constatat molts anys enrera i sempre ha sigut un procés ascendent en quantitat de practicants i en categoria de resultats. I a l'artista santcugatenc s'hi ha afegit el que ha vingut de fora; i ha proliferat l'artesania; i s'hi han creat escoles que, com la pintura mural al claustre del Monestir i l'Escola Catalana de Tapisseria, l'hi han donat una transcendència internacional. I això ha fet que l'ambient artístic de la població s'anés fent més dens, més notori, fins al punt que algú, molt generosament, ens atorgués una frase entrecomada relativa a l'art dels santcugatencs."

Antoni Aguilera, amb molt bon criteri durant uns anys, regenta la galeria i avui ja forma també part de la història de l'art de la nostra ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem