Arrossada solidària

L'acte d'entrega d'un xec, per un import de 4.218 euros, ofert per l'organització del concurs d'arrossos de la Festa Major de Sant Cugat a Càritas Sant Cugat

Una imatge val més que mil paraules és un tòpic, que a vegades es pot matisar. Em refereixo a la imatge que surt al TOT d'aquesta setmana, en la seva pàgina 53, referent a la Solidaritat, amb la fotografia de dues persones i un xec. Una petita explicació crec que ajudarà a interpretar el sentit d'aquesta imatge.


La matisació del tòpic esmentat no vol arribar a la profunditat del llibre escrit per en Jesus Tuzon Valls, catedràtic de la Facultat de Filologia i professor de Lingüística a la Universitat de Barcelona, jubilat el 2009, amb el títol: "Una imatge no val més que mil paraules" (Editorial Empúries, 2001), en el que parteix de la negació del conegut tòpic per defensar el luxe del llenguatge i la capacitat que tots tenim per donar coherència al nostre món i sentit a la vida amb paraules.


La foto esmentada és l'acte d'entrega d'un xec, per un import de 4.218 euros, que l'organització del concurs d'arrossos de la Festa Major de Sant Cugat, fa a Càritas Sant Cugat. Els organitzadors són els Amics dels Veterans i la Regalèssia que, des de fa anys, han pensat que aquest esdeveniment festiu serveixi també per sensibilitzar a tothom que, prop nostre, hi ha persones necessitades.


Els participants donen 1 euro per persona per Càritas al incriure's, i donat que el concurs d'arrossos és l'activitat més nombrosa de la Festa Major (4.218 persones), es va recollir aquesta quantitat. També gràcies a l'aportació gratuïta de l'Ajuntament dels estris per fer la paella (va haver-hi 200 paelles).


Gràcies a tothom per aquesta solidaritat i que per molts anys siguem cada cop un poble més solidari per obtenir una ciutat més justa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem