Les associacions de veïns, una figura a la baixa a Mira-sol?

'Aprofito doncs per demanar-vos a tots/es que no deixem que la figura de les associacions de veïns acabi desapareixent per inanició induïda'

Les associacions de veïns som i hem estat considerades com unes figures cabdals de la representació veïnal, en especial en tot allò que fa referència a les lluites per les infraestructures del barri. Probablement, és per això que des de l'Administració Municipal sempre hem estat considerats com entitats que mai en tenen prou i que sempre volen anar més enllà. Com podreu imaginar, això no sempre ha estat ben acceptat per algun dels equips de govern.

Des de ja fa un temps, la funció representativa de les associacions de veïns ha anat perdent pes específic, d'una banda, pel poc interès de l'Administració Municipal (l'Ajuntament ha centrat tots els esforços en altres tipus de projectes de participació amb millors redits polítics), i per altre, la falta de relleu generacional dins de les mateixes entitats.

Us faré una pinzellada del que us estic dient: Com tots sabeu, portem "anys i panys" lluitant per la piscina del barri de Mira-sol (ara anomenada Complex Aquàtic); bé, per fi sembla que ja tenim pressupost assignat després de múltiples endarreriments i la cosa va endavant, doncs creieu-me, ningú de l'equip tècnic de l'Ajuntament ha tingut a bé informar a les associacions de veïns del barri de l'estat de les coses i ens hem hagut d'assabentar dels últims avenços per la premsa local.

Si a tot això hi sumem les dificultats de les associacions de veïns per aconseguir la renovació generacional de les Juntes de Govern, doncs bé, aquí tenim "la crònica d'una desaparició anunciada". Aprofito doncs per demanar-vos a tots/es que no deixem que la figura de les associacions de veïns acabi desapareixent per inanició induïda.

Animeu-vos!!!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem