Xavier Barbany

Em considero una persona amb interès per la societat en general. Sóc un ferm partidari de la gestió pública i no accepto que aquesta hagi de ser ineficient per definició. Crec que en l'àmbit privat sempre acaba primant l'interès privat per damunt de l'interès públic, no em sembla malament, però precisament per això sóc fervent partidari que els pilars de la societat han de ser, si més no en part, de titularitat pública (sanitat, ensenyament, energia, transport i comunicacions) En definitiva sóc partidari d'un Estat fort i eficient.

Donat que vaig haver de treballar des de molt jove i que no he deixat de fer-ho fins a la meva jubilació, no he tingut temps per poder posar al servei de la ciutadania tot allò que durant aquests anys de treball he anat aprenent. Ara que tinc més temps lliure i que em segueixo veient amb forces, crec que és el moment ideal per posar-me al servei dels altres i així, d'alguna manera retornar a la societat tot allò que m'ha donat al llarg de la meva vida.

Sempre he considerat que la corrupció, vingui d'on vingui, és una xacra que la societat no es pot permetre i que s'hi ha de fer front amb la màxima duresa, d'altra forma estarem abocats a ser-ne còmplices.
Crec en l'ésser humà, com a capaç del millor i del pitjor i que per tant hem d'esforçar-nos per vèncer aquest vessant negatiu de la condició humana. Si es vol, se'm podria resumir com una persona amb profundes arrels catalanes i políticament d'esquerres.

Vaig néixer a Sabadell i tot i que cap als 17 anys vaig haver de posar-me a treballar per la prematura mort del meu pare, gràcies al suport moral de la família, no vaig deixar mai d'estudiar fins a la universitat. He treballat sempre amb empreses relacionades amb la indústria química i els últims 24 anys fins a la jubilació he estat en una multinacional química - tèxtil en funcions directives.

M'agrada molt la música de tota mena, formo part d'un grup de rock, m'agrada molt l'art en general i sóc un pintor autodidacta, aficionat al cinema i al teatre. Formo part de l'AAVV. de Sant Joan de Mira-sol i el 2013 vaig ingressar a la plataforma ciutadana UASC.