@Volpelleres, Premi Ciutat de Sant Cugat 2015?

Si recordeu, en el meu darrer article del TOT us parlava de com s’havia gestat el principal projecte impulsat des de @Volpelleres, el Library Living Lab, i us convidava a participar en la festa d’inici d’activitats del 16 d’octubre a la Biblioteca Miquel Batllori - la qual va ser tot un èxit de participació, i va donar lloc a la configuració dels primers grups d’interès, per a les diferents activitats proposades–.

 

Doncs bé, una setmana després, amb la Festa de Tardor, s’ha donat el tret de sortida als Premis Ciutat de Sant Cugat i, oh ,sorpresa!, un dels quatre candidats proposats per la Comissió dels Premis ha estat @Volpelleres per ajudar a desenvolupar el Living Lab de la Biblioteca Miquel Batllori, el primer Living Lab de tot Europa que està ubicat dins d’una biblioteca. Per ser un exemple d’implicació i de dinamització veïnal que ha fet possible aquest espai d’innovació obert a tota la ciutadania”.

 

Tenint en compte que aquests premis es lliuren a aquelles persones i organitzacions que han tingut un paper rellevant al llarg de l’any anterior a la seva convocatòria, per haver destacat en els àmbits social, cultural, artístic, científic, econòmic, polític o esportiu, ja us podeu imaginar que ens ha fet molta il·lusió aquest reconeixement, i que ens agradaria estar el dia 14 de març de 2016, a la gala d’entrega dels premis que tindrà lloc al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

 

Per tots aquells que no sapigueu encara què és el Library Living Lab de Volpelleres, us diria que es tracta d’un espai real d’experimentació bidireccional, on la innovació gira al voltant de la participació ciutadana; en el qual podreu idear, desenvolupar i provar, en un context real, les aplicacions i els serveis de la biblioteca del futur. O dit d’una altra manera, són els veïns de Volpelleres, i altres ciutadans de Sant Cugat, els autors d’un nou contingut dinàmic per a la biblioteca, obert al món. No el trobareu enlloc més, ja que és únic a Europa.

 

Un exemple d’aquesta innovació seria “Jo sóc el meu dibuix”, un taller d’art interactiu dirigit a nens i nenes, que els permet crear una història i donar vida als seus dibuixos amb moviments del seu cos.

 

En qualsevol cas, jo us recomano passar-vos a comprovar-ho personalment, i així també podreu gaudir de la resta de serveis que ofereix la Biblioteca Miquel Batllori i, sobretot, us aconsellaria a què hi participeu en algunes de les moltes activitats que ja hi ha programades –consulteu l’agenda-.

 

Per @Volpelleres el projecte del Living Lab no s'acaba aquí, tot al contrari, iniciem una nova etapa, en la qual tornarem a plantejar propostes innovadores, que de ben segur acabaran de consolidar a Volpelleres com un referent tecnològic, i com el barri smart city de Sant Cugat.

 

I pel que fa a la implicació i dinamització veïnal que es fa des de @Volpelleres, només us apuntaré que va molt més enllà del Living Lab, ja que estem treballant per:

  • L’explotació de solars públics i/o privats, el desenvolupament urbanístic dels quals no estigui previst dur a terme en un curt període de temps, per a fins d’interès general dels veïns.

  • La integració del Bosc de Volpelleres a la vida del barri.

  • La posada en marxa del Volpelleres Centre i l’Eix Comercial.

  • La gestió dels Horts Urbans de Can Canyameres.

  • La millora de la connexió a peu / bicicleta de Volpelleres amb el Polígon Industrial Can Sant Joan.

  • El desplegament de més tecnologies d’Smart City.

  • Un nou mapa escolar (escola de proximitat), i nous equipaments educatius: escola bressol i Institut de secundària.

  • La promoció i organització de festes i activitats d’oci i esportives al barri, per fomentar la creació de teixit social, entre d’altres moltes propostes.

 

Llavors què? @Volpelleres Premi Ciutat de Sant Cugat 2015? Nosaltres creiem que sí. Ens ajudeu a fer-ho realitat? VOTEU-NOS!!!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem