Va bé la rotonda de Volpelleres?

Alberto Valcarce - President de l’Associació de Veïns del Barri de Volpelleres

Aquest estiu, Volpelleres ha estat notícia per temes relacionats amb la seguretat. D’una banda, per diversos robatoris. Si bé les dades no són alarmants, i no hi ha diferència amb la resta de barris, la realitat és que a Volpelleres, amb poca activitat comercial i vida als carrers, aquests fets incrementen la percepció d’inseguretat.

Des de l’Associació de Veïns entenem que la millor manera de pal·liar aquesta percepció és amb més rondes de patrulles, preferentment a peu. En aquest sentit, hem demanat reunió amb Mossos i Policia Local per tractar aquest tema.

D’altra banda, la nova rotonda de l’avinguda de la Clota ha estat objecte de diversos accidents de cotxe poc després d’estrenar-se. Cal dir que aquesta actuació no obeeix cap demanda veïnal, sinó que formaria part del projecte per posar en marxa del nou Mercadona. Tot i així, es tracta d’una actuació que ha d’ajudar a millorar la mobilitat.

Sigui com sigui, caldrà millorar la seva senyalització i fer un seguiment, ja que per la seva peculiar forma ovalada i la ubicació, pot continuar generant problemes i afectar la seguretat vial.

Damià Calvet - Tinent d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge

La nova rotonda és un element que ha de contribuir a millorar la mobilitat entorn de Volpelleres. És de preveure que, a mitjà termini, la nova centralitat de Volpelleres guanyi cos i que, per tant, el nombre de vianants i de vehicles que circuli en aquest barri de Sant Cugat augmenti.

La rotonda està pensada per donar continuïtat i millor accés als carrers d’Antoni Bell, de Can Bellet i a l’avinguda Graells des de l’avinguda de la Clota i, sobretot, facilitarà l’accés a l’escola L’Olivera des de la mateixa avinguda de la Clota, aspecte molt important de cara al pròxim curs escolar, així com a la nova zona comercial, evitant haver de donar la volta fins a les rotondes que ja existeixen.

Tot i que la nova rotonda ja està construïda, hem de tenir present que encara no està acabada. Per fer-la més visible, s’hi plantarà arbrat o vegetació arbustiva, s’il·luminarà amb llums LED encastats a terra i s’hi col·locarà la senyalització reflectora necessària. Actualment, la nova rotonda ja està senyalitzada amb elements provisionals, fet que en facilita la identificació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem