Aus salvatges urbanes i el seu control

'L'eliminació de les espècies invasores és una tasca impossible, però si és cert que entre tots hauríem de ser capaços de posar-hi un control efectiu'

El control de les poblacions d'aus salvatges urbanes (coloms, cotorres, tórtores, etc.) recau en els ajuntaments. De fet, aquestes aus representen un creixent problema urbà, pel fet que comparteixen territori amb les persones, són un focus de malalties i de mica en mica van desplaçant totes les aus autòctones, tals com orenetes, pardals, etc.

Personalment, crec que l'eliminació de les espècies invasores és una tasca impossible, però si és cert que entre tots hauríem de ser capaços de posar-hi un control efectiu. Em sembla contraproduent rebre queixes de la superpoblació d'aus invasores per les molèsties i insalubritat que generen, però per altra banda veure que en els parcs, freqüentment s'han tirat engrunes de pa al terra de forma voluntària.

Des d'aquí demano que s'informi la ciutadania dels plans que s'estan portant a terme i que, igual que s'ha fet amb el mosquit tigre, es distribueixi informació al veïnat de quines accions es poden portar a terme de forma individual.

Si no vaig errat, l'any 2009, Barcelona va fer una campanya de conscienciació i sensibilització als ciutadans per reduir l'aliment, i es va aconseguir un descens significatiu de la població de coloms. Podríem començar per quelcom similar, no? Si aquestes mesures es fan coincidir en el temps amb d'altres més tècniques, com pot ser la col·locació estratègica de pinso amb nicarbazina, un fàrmac que esterilitza l'embrió i que avui en dia ja s'utilitza en altres poblacions de Catalunya, segur que podríem aconseguir un control efectiu.

Entre tots i amb directius clares, podem aconseguir moltes coses, som-hi doncs!!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem