Austràlia, el continent aïllat

Arrenca el curs de l'Aula d'extensió Universitària per a la Gent Gran

Fa poc més de dues setmanes que ha començat el curs escolar 2016-2017, pels nois i noies de la nostra ciutat. S'han matriculat un total de 20.388 alumnes, una mica més que el curs passat, entre els centres públics (44%), concertats (36%) i privats (20%). El 12 de setembre, dilluns en el que van començar majoritàriament les escoles, els alumnes van acabar les vacances i moltes famílies van haver de reorganitzar horaris i tasques entre pares i avis, perquè els nets puguin complir amb les activitats escolars i extra-escolars.

Aquest dilluns 12 de setembre va ser un dia molt important per alguns avis i àvies, que començant les escoles, ells van començar vacances! Els nets se'ls estima molt, però cuidant-los amb la justa mesura. Per altres, en canvi, les escoles i els seus horaris, implica als avis i àvies començar la tasca de cada curs escolar, ja que els pares i les mares treballen, tenint en compte que, avui dia, tenir feina és una gran sort.

En aquest escrit no vull parlar de les relacions familiars, gràcies al curs escolar. Només ho he anunciat com una realitat que cada família ho viu i ho planteja el millor possible, en benefici de tots els seus membres. El que si vull anunciar i recordar és una altra activitat que comença amb el curs escolar, des de fa més de 15 anys, i és l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sant Cugat del Vallès.

L'Aula d'Extensió Universitària és una associació, que reconeix que fer-se gran no és més que el resultat de sumar anys, però mentre s'aprenen coses noves s'afegeix vida als anys. L'Aula té com a objectius: actualitzar els coneixements i estimular l'activitat mental de persones grans de la nostra ciutat i del seu entorn i, també: desenvolupar les relacions entre persones amb eixos d'interès cultural similars.

Això ho ofereix als seus socis, entre altres activitats, mitjançant una trentena de conferències, de temàtica diversa, al llarg del curs escolar.

Com a inici del curs 2016-2017, la primera conferència serà oberta a tothom que hi vulgui assistir. El tema serà "Austràlia, el continent aïllat", a càrrec del Sr. Oriol Alamany, fotògraf català reconegut per les seves fotografies i reportatges de natura i viatges al National Geographic. Tindrà lloc el pròxim dimarts, 4 d'octubre, de 17.30 a 18.45 hores, al Trade Center (Avinguda Corts Catalanes, 5-7- Sant Cugat). Hi esteu tots convidats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem