Càritas. Memòria – 2015 -

Càritas acull i treballa amb les persones en situació de pobresa perquè siguin protagonistes del seu propi desenvolupament integral

Tots els projectes que es porten a terme des de Sant Cugat estan amarats amb aquest esperit, intentant respondre a diverses necessitats que presenten les persones que s'adrecen a Càritas.

Acollida individual és un servei que pretén crear un espai de detecció de necessitats i fer un acompanyament a les persones que tenen situacions de carència tant en l'àmbit econòmic com personal. Per grups d'edat, destaca molt l'augment del volum de persones joves aquest últim any (del 14% al 27%). És una dada a tenir en compte.

Reflexió sobre aquesta memòria de Càritas de l'any 2015 és el que pretén l'article, no fer un resum detallat de tot el seu contingut. Càritas, el braç social de l'Església, conjuntament amb els Serveis Socials de l'Ajuntament, donen a la ciutadania uns serveis que són imprescindibles per més persones del que sembla. En som conscients d'aquesta realitat que ens envolta molt a prop nostre?

Informació de tots els projectes i serveis que Càritas porta a terme és molt important. S'intenta informar, però no sempre amb èxit. El passat dimarts 5 de juliol, s'havia anunciat i es va fer la presentació de la Memòria Càritas 2015, a la Casa Abacial, amb l'assistència (entre feligresia i ciutadania) de 25 persones (no gaires). Dels mitjans de comunicació, que sempre col·laboren (vull ressaltar l'informe que va fer en Bernat Bella i que trobareu al TOT (núm.1525, pàg.18 i 19). Qui vulgui la Memòria completa la pot demanar a la seu social de Càritas (baixos de la Casa Abacial).

Tots som Càritas, els mossens, els professionals, els voluntaris més implicats, els col·laboradors amb temps i amb diners, els usuaris, la ciutadania -en general- que vivim aquesta societat desigual i que volem fer més justa. Hem pensat en algun moment que nosaltres podríem ser usuaris i haver de demanar ajut?

Aportació amb temps (implicar-se personalment) i amb donatius és el que cal per garantir aquest servei a les persones més necessitades de la nostra ciutat. Per cert, en els últims tres anys ha disminuït una mica les aportacions de socis i donants. És una tendència a la baixa.

Solidaritat i responsabilitat és el que cal per reaccionar davant d'aquesta tendència. Sent el nostre municipi el sisè (a tota Espanya) amb major renta per declarant, cal esperar que les aportacions augmentin, sabent que tenen bon destí. Cal compartir, cadascú a la mesura de les seves possibilitats, amb els altres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem